Στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών, αλλά και των προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκεται η έρευνα για τα πιστοποιητικά «μαϊμού» στο εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά Καρδίτσας, μετά με την ταυτοποίηση 44 εικονικών εμβολιασμών.

Αποκαλυπτικό για τη δράση της διοικητικής υπαλλήλου του εμβολιαστικού κέντρου, η οποία καταχωρούσε τις εικονικές εγγραφές στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών υπήρξε στην πραγματικότητα το ίδιο το δημόσιο λογισμικό, το οποίο «πρόδωσε» μέσα από τις δικλείδες ασφαλείας που διαθέτει, τους fake εμβολιασμούς.

Ο μίτος της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μέσα από το ψηφιακό αποτύπωμα της διοικητικής υπαλλήλου στο σύστημα, η οποία έχοντας αποθηκεύσει τους κωδικούς πρόσβασης μιας νοσηλεύτριας του εμβολιαστικού κέντρου στο υπηρεσιακό τάμπλετ, προχωρούσε στην έκδοση εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Το «μοτίβο απάτης» στον Παλαμά

Οι ασφαλιστικές δικλείδες ελέγχου του συστήματος καταγραφής των εμβολιασμών έδειξαν «κόκκινο» και στην περίπτωση του Παλαμά Καρδίτσας, καθώς η «πρωταγωνίστρια» στην υπόθεση διοικητική υπάλληλος φέρεται να παρακολουθούσε τη ροή προσέλευσης των ραντεβού στην ημερήσια λίστα του εμβολιαστικού κέντρου και όταν υπήρχαν κάποια εμβόλια αδιάθετα, τότε έβαζε στις πρώτες θέσεις της λίστας αναμονής τα άτομα της επιλογής της, ώστε να εμφανιστούν ως εμβολιασθέντα με αδιάθετες δόσεις, καταστρέφοντας στη συνέχεια τα εμβόλια που περίσσευαν στα αλήθεια.

Αναφορικά με τους εικονικά εμβολιασμένους στον Παλαμά Καρδίτσας, πρόκειται για άτομα του συγγενικού και στενού περιβάλλοντος της υπαλλήλου, αντιεμβολιαστές στην πλειοψηφία που επιθυμούσαν να μην προβούν σε εμβολιασμό, αποφεύγοντας, ωστόσο, περιορισμούς και τυχόν κυρώσεις.

Για το λόγο αυτό, η υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας αποτελεί από χθες αντικείμενο επισταμένης εισαγγελικής έρευνας, καθώς ποινική προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, με αντικείμενο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Σκοπός της έρευνας είναι να διακριβώσει όχι μόνο τα στοιχεία και το ρόλο όσων εξέδιδαν τα παράνομα πιστοποιητικά, αλλά και τον πλήρη κατάλογο όσων έχουν στην κατοχή τους εικονικό πιστοποιητικό

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω