Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη από τις συνολικά τέσσερις ημερίδες διαβούλευσης που ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο να καταγραφούν οι απόψεις επιχειρήσεων, φορέων και πολιτών και να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση των δράσεων για την επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία – Έρευνα του Περιφερειακού Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027.

Η ημερίδα είχε ως θέμα «Τουρισμός-Πολιτισμός» καθώς και «Βιομηχανία-Υλικά-Κατασκευές»   και διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Domotel Xenia.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, ανέφερε ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν ενσωματωθεί όλες οι προτάσεις και τον Ιούνιο αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες προσκλήσεις που θα αφορούν κυρίως τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Οι δράσεις, όπως πρόσθεσε, έχουν συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Από το σύνολο του προϋπολογισμού σχεδόν το ¼ θα αφορά στη Μαγνησία και στους τομείς του Τουρισμού και του Μετάλλου.

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Περί τα 17εκ. ευρώ θα επενδυθούν στην Μαγνησία στους τομείς του τουρισμού και του μετάλλουΠεριφερειάρχης Θεσσαλίας: Περί τα 17εκ. ευρώ θα επενδυθούν στην Μαγνησία στους τομείς του τουρισμού και του μετάλλου
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Περί τα 17εκ. ευρώ θα επενδυθούν στην Μαγνησία στους τομείς του τουρισμού και του μετάλλουΠεριφερειάρχης Θεσσαλίας: Περί τα 17εκ. ευρώ θα επενδυθούν στην Μαγνησία στους τομείς του τουρισμού και του μετάλλου

“Από τις αρχές Ιανουαρίου” – ανέφερε ο περιφερειάρχης – “μπήκαμε σε μια διαδικασία για να αναδείξουμε τα δυνατά σημεία κάθε περιοχής, ώστε  να μπορέσουμε να προκηρύξουμε τα προγράμματα. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, είναι μοχλός ανάπτυξης και είναι στις προτεραιότητές μας μαζί με τα κοινωνικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και φυσικά και με τα χρήματα που θα δαπανήσουμε για την ανθεκτικότητα της Θεσσαλίας”. Ο κ. Κουρέτας τόνισε με έμφαση ότι “η Περιφέρεια θα φροντίσει να απορροφηθούν τα κονδύλια του ΠΕΠ δίκαια και σωστά και με τρόπο ανταγωνιστικό, ώστε οι εταιρείες που είναι καλές να γίνουν καλύτερες κι αυτές που είναι μικρές να αναπτυχθούν καλύτερα”.

Στην  έναρξη της ημερίδας  έγινε παρουσίαση των οικονομικών δεικτών της περιφέρειας Θεσσαλίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Ακολούθησε ενημέρωσή για το Πρόγραμμα «Θεσσαλία» 2021-2027, για τους  βασικούς στόχους και τις επιδιώξεις του και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δυο χωριστές θεματικές συνεδρίες.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου , ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Αναστασίου , η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Βόλου Μένη Λαζάρου και εκ μέρους  του Επιμελητηρίου Μαγνησίας η Θέκλα Καμμένου.

Οι επόμενες δυο ημερίδες διαβούλευσης θα γίνουν  στα Τρίκαλα και τη Λάρισα αύριο και τη Μεγάλη Τρίτη, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι με  μέριμνα του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, έχουν συνταχθεί από ομάδες ειδικών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων επτά κείμενα βάσης, τα οποία είναι διαθέσιμα από τον διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σύνδεσμο https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/anakoinosi/5556.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω