Ο ΠΑΟΚ υπέπεσε σε «γκέλα» στο Περιστέρι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τον Ατρόμητο, που πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Superleague 1.

Ο «δικέφαλος του βορρά» δεν κατάφερε να «ξορκίσει» τον κακό του δαίμονα και κατέγραψε την πέμπτη του ήττα στο γήπεδο του Περιστερίου την τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, σε 17 αναμετρήσεις συνολικά από το 2011 κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει μόλις τις έξι, ενώ στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια έχει αναδειχθεί ισόπαλος.

Το ματς:

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 4ο μόλις λεπτό, ο «δικέφαλος του βορρά» επιχείρησε να μπει στην περιοχή του Ατρομήτου, αλλά η τελική πάσα του Άκπομ ήταν κακή και η μπάλα έφυγε άουτ. Εν συνεχεία, το σουτ που επιχείρησε ο Κούρτιτς από μακριά κόντραρε στα σώματα και ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ, από το οποίο απείλησε εκ νέου με κεφαλιά του Κρέσπο. Παρά την πίεση που ασκούσαν οι φιλοξενούμενοι, ο Ατρόμητος μετά το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε διάθεση να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δυσκολέψει την κυκλοφορία των αντιπάλων του. Στο 16ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμη μία -ακίνδυνη- τελική μετά από κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ και σουτ του Ζίβκοβιτς, που δεν βρήκε στόχο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε από την πλευρά των γηπεδούχων. Στο 21ο λεπτό, ο Καστεγιάνο έκανε τη σέντρα στην αδρανή άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Μουνίθ έστειλε ανενόχλητος την μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία -στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου- έφερε και το γκολ για τον Ατρόμητο. Στο 45ο λεπτό, o Μουνίθ γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στον Κουλούρη και εκείνος νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 και το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ εισήλθε πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και ανέβασε τον ρυθμό του παιχνιδιού, ελέγχοντας εξ ολοκλήρου το παιχνίδι. Η πίεση των φιλοξενούμενων δεν επέφερε άμεσα αποτέλεσμα. Εν αντιθέσει, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν και δεύτερο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουλούρη στο 68ο λεπτό. Στο 70′, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει και να μπει εκ νέου στο παιχνίδι. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε άψογα το κόρνερ και ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 74′, ο Άκπομ πραγματοποίησε νέα τελική για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο δίχως να φτάσει κοντά στο γκολ. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ναι μεν ασκούσαν πίεση, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.

Ως εκ τούτου, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και τους 19 βαθμούς, χάνοντας πολύτιμο έδαφος για τη μάχη του τίτλου. Αντιθέτως, ο Ατρόμητος έπαψε να είναι ουραγός της βαθμολογίας και η πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα δίνει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Συνθέσεις

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Καστεγιάνο, Νάτσος, Σάλομον, Χαρίσης, Μουνίθ, Κουλούρης.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Κούρτιτς, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Περισσότερα Εδω