Συμμετοχή της ΕΟΔΥΑ στον ¨6ο KISSAVOS MARATHON RACE – Ευάγγελος Κουμπάρος¨.

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε ο 6ος Ορεινός Αγώνα Κισσάβου «Marathon Race – Ευάγγελος Κουμπάρος», την Κυριακή 28 Απριλίου 2024. Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Ευάγγελου Κουμπάρου, ενός εκ των εμπνευστών αυτής της ιδέας και για χρόνια μέλος της οργανωτικής επιτροπής και του ΣΔΥ Αγιάς.

Το “Kissavos Marathon Race” εξελίχθηκε σε μια γιορτή του Αθλητισμού και του Εθελοντισμού. Ένας απαιτητικός ορεινός αγώνας, ο οποίος αποτελεί πλέον θεσμό στο Δρομικό Κίνημα και επιπλέον αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και εξαιρετικούς Τουριστικούς ορεινούς και όχι μόνο, προορισμούς της περιοχής.

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βερβέρης και τα μέλη του Συλλόγου δρομέων Υγείας Αγιάς, μερίμνησαν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή, καθαρίζοντας και σηματοδοτώντας τα μονοπάτια και συνολικά όλες τις διαδρομές του αγώνα. Επίσης οι Εθελοντές του ΣΔΥ Αγιάς συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης δημιουργώντας σταθμούς τροφοδοσίας και υποστήριξης, σε δύσβατα ορεινά σημεία της διαδρομής.

Επιπλέον, μέσα από αυτό τον αγώνα, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής του Κισσάβου. Τα παραδοσιακά μονοπάτια του Κισσάβου που στο παρελθόν ήταν ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας των χωριών μεταξύ τους και με την κωμόπολη της Αγιάς, “ζωντάνεψαν” από την παρουσία εκατοντάδων Δρομέων από όλη την Ελλάδα αλλά και δεκάδων ντόπιων Εθελοντών.

Ο Κίσσαβος “ντυμένος” με ανοιξιάτικα χρώματα και οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες ιδανικές για τρέξιμο, χάρισαν μία μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες Δρομείς. Στον τερματισμό οι Δρομείς, οι Συνοδοί τους, οι Εθελοντές και οι παρευρισκόμενοι επισκέπτες απόλαυσαν διάφορα τοπικά εδέσματα, προσφορά των διοργανωτών – χορηγών αλλά και τοπικών συλλόγων της Αγιάς.

Η ΕΟΔΥΑ συμμετείχε στον αγώνα με 19 Εθελοντές Διασώστες, οι οποίοι αναπτύχθηκαν κατά μήκος των διαδρομών στον Κίσσαβο και παρείχαν Υγειονομικές – Διασωστικές υπηρεσίες στους δρομείς αλλά και στους επισκέπτες. Στην τελετή απονομής που ακολούθησε, η ΕΟΔΥΑ βραβεύτηκε για την Εθελοντική παρουσία & προσφορά της από τους διοργανωτές του αγώνα.

«Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγιάς, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Τοπικούς Συλλόγους καθώς και όλους όσοι Εθελοντές βοήθησαν στην άρτια διοργάνωση, στην ομαλή, ασφαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγιάς, για την εμπιστοσύνη και την αποκλειστική ανάθεση στην ΕΟΔΥΑ της Υγειονομικής – Διασωστικής κάλυψης και υποστήριξης του αγώνα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές και συνεργάτες μας για την υποστήριξη και ευχόμαστε.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω