Η μεγάλη μέρα που όλοι περιμένουν εδώ και εξίμισι μήνες έφτασε… Η εστίαση ανεβάζει ρολά και οι Λαρισαίοι περιμένουν πως και πως να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους έξω, στα αγαπημένα τους στέκια.

Όμως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όπως παλιά. Μέτρα προφύλαξης, απαραίτητα για την διαφύλαξη της υγείας μας πρέπει και θα τηρηθούν με ευλάβεια. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ), κ. Νίκος Αθανασούλης μιλώντας στο onlarissa.gr για την σημερινή μεγάλη ημέρα επανάκαμψης της εστίασης, τονίζει:

“Μετά από εξίμισι μήνες είμαστε και πάλι κοντά σας. Συστήνουμε ατομική ευθύνη για όλους. Τόσο για τους πελάτες προς τους επιχειρηματίες της εστίασης και το προσωπικό, όσο και εμάς τους καταστηματάρχες προς τον κόσμο.

Η εστίαση στη Λάρισα ανοίγει με όλες τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική ΚΥΑ και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων, στα αντισηπτικά χεριών που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε τραπέζι, στις μάσκες προσώπου σε όλο το προσωπικό και κυρίως στα self test όσων εργάζονται σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια”.

Τα… αδικημένα μαγαζιά

Όμως η σημερινή μέρα δεν είναι το ίδιο …γλυκιά για όλα τα καταστήματα εστίασης στη Λάρισα, ο κ. Αθανασούλης μας εξηγεί:

“Είναι γεγονός ότι κάποια καταστήματα δεν πρόκειται να ανοίξουν σήμερα λόγω του ωραρίου. Πρόκειται για μαγαζιά αμιγώς βραδινά που το ισχύον ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 10:45 και την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ, καθιστούν ανέφικτο το άνοιγμά τους. Στο λόφο του Φρουρίου έχουμε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.

Το μέτρο σχετικά με το ωράριο λειτουργίας της εστίασης είναι πολύ άσχημο και περιμένουμε να αλλάξει μέρα με τη μέρα όπως μας υποσχέθηκαν. Ελπίζουμε πως στις 15 Μαϊου με το άνοιγμα του τουρισμού, θα γίνει και αναπροσαρμογή του ωραρίου.

Προς το παρόν, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ξανά διαφορετικές στιγμές κοινωνικοποίησης και διασκέδασης που μας έχουν λείψει τόσο καιρό, πάντα με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων”.

Τι γίνεται με τις κρατήσεις…

Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες και για το θέμα των κρατήσεων και αν κάποιος χρειάζεται να κάνει κράτηση για να απολαύσει απλά τον καφέ του με την παρέα του, ο Νίκος Αθανασούλης διευκρινίζει:

” Σε ότι αφορά τις καφετέριες στη Λάρισα δεν χρειάζεται να γίνουν κρατήσεις, ουσιαστικά τα cafe δεν δέχονται κρατήσεις. Σε ότι αφορά το φαγητό όμως φυσικά και γίνονται κρατήσεις, όμως η κίνηση προς το παρόν είναι πολύ χαλαρή, καθώς βρισκόμαστε μόλις μια ημέρα μετά το Πάσχα. Στη συνέχεια σίγουρα θα αυξηθεί ο αριθμός των κρατήσεων”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω