“Επιταχύνεται το ξεκλήρισμα των αγροτών για να προχωρήσουν οι μπίζνες στην Θεσσαλία”, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Λαμπρούλης, αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περοβάλλοντος. Ειδικότερα:

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την διαχείριση νερού και δασών επιβεβαιώνει ότι μετά την πλημμύρα έρχεται η «ευκαιρία» για επιχειρηματικά κέρδη, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Άλλωστε, θύμισε, ότι με αυτό το κριτήριο συντάχθηκε το περίφημο master plan της ολλανδικής εταιρείας για τη Θεσσαλία, στο οποίο δεσπόζει η πολιτική κόστους – οφέλους που οδήγησε στην καταστροφή από τις πλημμύρες. Μάλιστα, αντιμετωπίζει τους αγρότες ως εμπόδιο στις μπίζνες.

Ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε ότι το ΚΚΕ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο γιατί κινείται στην αντίπερα όχθη της ικανοποίησης των αναγκών του λαού, αφού στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Κάτι το οποίο εντάσσεται και στο «στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, με την δημιουργία ανώνυμης εταιρείας διαχείρισης του νερού, της ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης. Το γεγονός αυτό ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την διαχείριση των υδάτων από ιδιώτες, ενώ τα αντίστοιχα έργα θα εκτελούνται με βάση το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και το νερό θα μετατραπεί σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα.

Έτσι, η χρηματοδότηση των έργων δεν θα γίνεται με σκοπό την εξασφάλιση φτηνού νερού, την ύδρευση, την άρδευση και τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά με μόνο γνώμονα την λογική κόστος όφελος, που οδήγησε στις πλημμύρες.

Ο Γ. Λαμπρούλης κατήγγειλε ότι σήμερα στην Θεσσαλία δεν υπάρχουν καν αναχώματα, αφού ακόμα εκκρεμεί η χρηματοδότηση για αποκατάσταση αναχωμάτων, ρεμάτων κλπ.

Επίσης κατήγγειλε ότι η μελέτη των Ολλανδών θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα προστατεύετε όλη η Θεσσαλία από πλημμύρες, υιοθετώντας το ίδιο σκεπτικό με εκθέσεις της ΕΕ που λένε ότι δεν αξίζει να γίνουν έργα σε μέρη με λίγο πληθυσμό.

Μάλιστα, προτείνουν ακόμα και πρόστιμα στους αγρότες, «για να συνετιστούν», καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό. Στόχος τόσο του νομοσχεδίου όσο και του master plan για την Θεσσαλία, αλλά και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, είναι να επιταχύνουν το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, για να προχωρήσει η αλλαγή χρήσης γης στη βάση επενδυτικών σχεδιασμών στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω