Ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, σε ολόκληρη την επικράτεια τα καταστήματα εστίασης. Συγκεκριμένα στην Λάρισα, η οποία μπήκε σε καθεστώς τοπικού lockdown στις 30 Οκτωβρίου, τα καφέ και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά για 186 μέρες ακριβώς.

Ωστόσο, η όψη στους πεζοδρόμους της πόλης, ήδη από χθες ανήμερα του Πάσχα, έχει αλλάξει.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες καφέ και εστιατορίων έχουν ήδη τοποθετήσει τα τραπεζοκαθίσματά τους στους πεζοδρόμους και τις πλατείες της Λάρισας, προκειμένου να είναι έτοιμοι για την πολυαναμενόμενη σημερινή μέρα για τον κλάδο που έχει πληγεί όσο κανείς από την πανδημία και τα lockdown.

Η εικόνα, για όσους διέσχισαν χθες το κέντρο της πόλης, φάνταζε σαν βγαλμένη από ταινία. Μετά από πολύ καιρό το κέντρο της Λάρισας άρχιζε να αποκτά τη συνήθη χωροταξική του εικόνα, αλλά η ερημιά γινόταν πιο αισθητή από ποτέ.

Η πόλη, που χθες, θύμιζε πόλη φάντασμα, με στημένα μεν τα μαγαζιά τα οποία παρέμεναν κλειστά για τελευταία μέρα, χωρίς καθόλου ανθρώπους, σήμερα πρόκειται να ξαναζωντανέψει.

Ο συνδυασμός της εορτής του Πάσχα, με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στήσανε, θα έλεγε κανείς την τελευταία πράξη του «δράματος» της πανδημίας…

Βέβαια, το άνοιγμα της εστίασης θα συνοδευτεί με αυστηρούς ελέγχους σχετικά με την τήρηση των μέτρων, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για πισωγύρισματα ούτε στον τομέα του ανοίγματος της οικονομίας, ούτε στον υγειονομικό τομέα που φαίνεται να σταθεροποιείται, ενώ ο εμβολιασμός των πολιτών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ:

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω