Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας  γιορτάζει το Πάσχα πραγματοποιώντας δύο εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο:

«Ήρθε,  ήρθε η Πασχαλιά με τα κόκκινα αυγά»,  που θα πραγματοποιηθούν  το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού σχολείου, ηλικίας 6-12 ετών.

Tα παιδιά θα περάσουν δημιουργικό χρόνο  στη  φιλόξενη, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα « Ζήνα Πατέρα»  του Λυκείου των Ελληνίδων και  με βασικά εργαλεία την παρουσίαση  εποπτικού υλικού,  δραστηριότητες, κατασκευές,  διάλογο, θα αφομοιώσουν τις γνώσεις που θα προσλάβουν, ανακαλύπτοντας  με τρόπο βιωματικό πτυχές της εορτής των εορτών, της Λαμπρής.

Πάσχα στο «Λύκειον των Ελληνίδων» σημαίνει επιστροφή στην παράδοση. Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα έρθουν  σε επαφή με τα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας. Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες», το καλαθάκι για το Λάζαρο, πλάσιμο του πιο γνωστού εορταστικού ψωμιού στην Ελλάδα όπως το τσουρέκι, τα λαζαράκια, τα λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια, δημιουργία πασχαλινής  λαμπάδας και φυσικά βαφή και συμβολισμός των  κόκκινων αυγών. Οι συγκεκριμένες βιωματικές δράσεις θα γίνουν η αφορμή για μια αυθεντική συνάντηση του κόσμου των παιδιών με την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα δημιουργήσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά θα εκφράσουν νέα συναισθήματα.

Ημερομηνία:   Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ώρα:                17:00-18:30 και 19:00-20:30

Ηλικίες:           6-12 ετών

Διάρκεια: 90 λεπτά

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση έως  την Τρίτη   16-04-2024 στο τηλ. του ΛΕΛ: 2410624379, απογευματινές ώρες 7-9:30μμ καθημερινά και Σάββατο πρωί 11-13:00

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω