Συγκρατημένη αισιοδοξία για την τοπική Νέα Δημοκρατία στη Λάρισα δημιούργησε η προ ημερών απόφαση του Αρείου Πάγου βάσει της οποίας δεν επιτράπηκε η συμμετοχή στις επικείμενες ευρωεκλογές για το κόμμα των Σπαρτιατών. Μία απόφαση που «δείχνει» ξεκάθαρη σύνδεση του Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα του κ. Στίγκα.

Αναλυτικότερα, το σκεπτικό, του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου υποστηρίζει πως το κόμμα των Σπαρτιατών «υποκαθιστά» τη Χρυσή Αυγή κι ο πραγματικός αρχηγός του είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στη ρητορική μίσους και τη βίαιη δράση με στόχο την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών.

Υπενθυμίζεται πως κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στην ευρω-κάλπη είχαν καταθέσει υπομνήματα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης.

Τα κόμματα στηρίζουν τα υπομνήματά τους στη δημόσια ομολογία του Βασίλη Στίγκα για καθοδηγούμενους βουλευτές των Σπαρτιατών από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν με όρους «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε». Παράλληλα, αναφέρονται στην έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία κατέληξε πρόσφατα σε πρόταση άσκησης ποινικών διώξεων για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά 11 μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η απόφαση από τον Άρειο Πάγο έχει εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία για την τελική απόφαση που αναμένεται να βγει το επόμενο διάστημα από το εκλογοδικείο για τη νομιμότητα της παρουσίας του κόμματος στο εθνικό Kοινοβούλιο, αλλά και για το τι θα συμβεί με τις έδρες αν τελικά οι Σπαρτιάτες αποβληθούν από τη Βουλή.

Καταληκτική ημερομηνία της απόφασης φέρεται να είναι η 30η Ιουνίου, ενώ και στα δύο επικρατέστερα σενάρια η Λάρισα κατά τα φαινόμενα, δίνει και τέταρτη έδρα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία εκτιμάται πως θα πάρει τις έξι από τις 12 συνολικά έδρες των Σπαρτιατών, εφόσον βέβαια οι τελευταίοι αποβληθούν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω