Γνώριμοι των διωκτικών αρχών, από τον πολύκροτη υπόθεση που αποκάλυψε η έρευνα της Ασφάλειας Αμαρουσίου το 2016, αποδεικνύονται δύο από τους τρεις  δράστες που συνέλαβαν το περασμένο Σάββατο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για διαρρήξεις σπιτιών.

Η πενταμελής ομάδα των δραστών από την Αθήνα βρέθηκε στη Λάρισα μισθώνοντας τρία διαφορετικά αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων βρέθηκε σταθμευμένο στη Δημοτική Πινακοθήκη, δίπλα δηλαδή από το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, με τους κλέφτες να εκμεταλλεύονται την πολυκοσμία με αφορμή και το Παζάρι της Λάρισας.

Λίγα μέτρα παρακάτω, πίσω από την Πλατεία της Νεάπολης και κοντά στο Φυτώριο του Δήμου Λαρισαίων, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 38χρονη γυναίκα που εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου», σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσή Ασφάλειας έθεσαν υπό επιτήρηση το Ι.Χ. για να διαπιστώσουν ότι τρεις εκ των δραστών, εσπευσμένα εισήλθαν στο αυτοκίνητο, εκτιμάται μετά την απόπειρα διάρρηξης. Οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν, για να συλληφθούν τελικά μετά από κυνηγητό δύο άνδρες, ένας 37χρονος και ένας 41χρονος, ενώ άλλοι δύο δράστες, 43 και 46 ετών -των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν-, διέφυγαν της σύλληψης. Κατά την ΕΛ.ΑΣ., μαζί με τους δράστες βρέθηκαν στη Λάρισα και άλλα μέλη της ομάδας.

Οι τρεις συλληφθέντες που έπεσαν στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε 16 υποθέσει (τετελεσμένες και απόπειρες) διαρρήξεων σπιτιών σε Λάρισα, Γιάννουλη, Φαλάνη και Αμπελώνα, από τον περασμένο Ιούλιο, αποκομίζοντας περισσότερες από 86.000 ευρώ. Το ίδιο βράδυ της σύλληψης, πριν από την απόπειρα διάρρηξή στη Νεάπολη, είχαν διαρρήξει σπίτι στη Νέα Πολιτεία αφαιρώντας κοσμήματα φο μπιζού, ενώ οι υπόλοιπες 14 διαρρήξει έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Μεταξύ των οποίων και σε ένα σπίτι στη Λάρισα όπου δεν δίστασαν να σπάσουν με κλωτσά το κάσωμα θωρακισμένα εισόδου προκειμένου να το διαρρήξουν.

Οι τρεις συλληφθέντες, κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, ζήτησαν χθες και έλαβαν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο στην Ανακρίτρια Λάρισας, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος συλληφθείς είναι ο αποκαλούμενος και «Αράπος» και ο 41χρονος συλληφθείς είναι ο αποκαλούμενος και «Σέφκης».

Πρόκειται για τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες που παρακολουθούσε η Ασφάλεια Αμαρουσίου. Υπενθυμίζεται πως σε εκείνη την υπόθεση, η ΕΛ.ΑΣ., τον Νοέμβριο του 2016, εξάρθρωσε κύκλωμα διαρρηκτών στο οποίο συμμετείχαν 90 άτομα, με περισσότερες από 1.000 κλοπές και διαρρήξες σε όλη τη χώρα.

Οι συλληφθέντες ήταν κυρίως Ρομά, ενώ η Ασφάλεια Αμαρουσίου μεταξύ άλλων είχε κατασχέσει 600.000 ευρώ, 120 κιλά ασημιού, φύλλα χρυσού και δεκάδες πολυτελή οχήματα. Στη διερεύνηση της ίδιας υπόθεσης συμμετείχε και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζοντας την εμπλοκή αστυνομικών στην οργάνωση.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω