Για την 1η Μαΐου ως ημέρα-ορόσημα για την ποδοσφαιρική Λάρισα, με τη συμπλήρωση 36 χρόνων από τη κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΛ το 1988, κάνει λόγο ο δικηγόρος, Θωμάς Παπαλιάγκας. Ειδικότερα:

Σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, η ΑΕΛ κατακτώντας το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής πρωτάθλημα Ελλάδας από επαρχιακή ομάδα!

Όποιος δεν έζησε εκείνη την εποχή, εκείνη τη Λάρισα που αυξανόταν ως πόλη, ως περιοχή, ως οικονομία και ανέβαινε στη συνείδηση των Ελλήνων ως αναδυόμενη μεγάλη πόλη, δεν μπορεί να καταλάβει.

Μια εποχή κατά την οποία, πριν την ανασκαφή στο Αρχαίο Θέατρο, η ΑΕΛ ήταν το πιο γνωστό σύμβολο της πόλης. Όπως πιθανώς συμβαίνει και σήμερα ακόμη, παρά την ανάδειξη του Θεάτρου.

Ήταν 1η Μαΐου του 1988, όταν ο Γιώργος Μητσιμπόνας, με το απίστευτο για σέντερ μπακ ανάποδο βολ-πλανέ, έστειλε σχεδόν 20.000 θεατές σε παροξυσμό. Εμείς, ως παιδιά, δεν είχαμε ανάσα από τις φωνές. Και από περηφάνεια για την ομάδα μας και την πόλη μας.

Αυτή η ομάδα των παιδιών από την Λάρισα και τη Θεσσαλία, που ένιωθαν πόσο μεγάλη τιμή και φλόγα στην καρδιά σημαίνει το άλογο στο στήθος, έσπασε τα δεσμά του αθηνοκεντρισμού και χάραξε το όνομά της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Της ΑΕΛ και της πόλης μας.

Η Πρωτομαγιά του 1988 αποτελεί σύμβολο για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας και παράδειγμα για ολόκληρη την επαρχία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω