Ξενύχτι χωρίς «βρώμικο» είναι… μισό ξενύχτι. Ποιος δεν έχει ξενυχτήσει μέχρι τελικής πτώσεως και ύστερα από μια νύχτα ξεσαλώματος σε Μπουζούκια ή Κλαμπ της Λάρισας δεν έχει σταματήσει σε μια καντίνα για να «σβήσει» το πότο με ένα ωραίο «βρώμικο»; Πηγαίνοντας σχεδόν στα τυφλά εκεί που η μύτη σου σε οδηγεί, στην μυρωδιά του καμένου λαδιού που διαχέεται στην ατμόσφαιρα μέσα στο χάραμα…

Το ταλαιπωρημένο σου στομάχι εκείνη την δύσκολη ώρα το μόνο που αποζητάει είναι ένα πλούσιο «βρώμικο» για να εξαφανίσει το αλκοόλ. Οι ξενύχτηδες στη Λάρισα μπορεί να μην είναι τόσοι όσοι παλαιότερα, αλλά αυτοί που συνεχίζουν να εξασκούν το… σπορ νιώθουν «ορφανοί» καθώς βγαίνοντας από τα Μπουζούκια ή τα Κλαμπ δεν βρίσκουν πια τα αγαπημένα τους «σποτς», τις καντίνες που τους περίμεναν για να ικανοποιήσουν την πρωινή τους λαιμαργία.

Η διασκέδαση εξάλλου δεν είναι όπως παλιά, λογικό είναι απόρροια αυτής της κατάστασης να είναι και μείωση των καντινιέρηδων. Από τις 20 περίπου καντίνες που υπήρχαν στην πόλη σε διάφορα σημεία, προσφέροντας το λεγόμενο βρώμικο φαγητό, τα σάντουιτς με σουβλάκι ή λουκάνικο, πλέον υπάρχουν μετά βίας πέντε όλες κι όλες, θα μας πουν οι εναπομείναντες καντινιέρηδες της πόλης.

Τις καντίνες πλέον θα τις βρεις μόνο έξω από κάποια συναυλία στο Κηποθέατρο ή στο γήπεδο Αλκαζάρ, πιο σπάνια στην γνωστή μας ως παραλιακή, στην Φαρσάλων δηλαδή, εκεί όπου έχουν απομείνει κάποια ξενυχτάδικα (Κλαμπ ή Μπουζούκια), να μας θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές.

Κοντολογίς, οι καντίνες δεν έχουν πια την παλιά καλή πελατεία, διότι δεν υπάρχει και η παλιά καλή διασκέδαση. Οι ελάχιστοι ξενύχτηδες, έχασαν την χαρά του «βρώμικου» και η κατάσταση άλλαξε.

Τα ντελίβερι επίσης, συνετέλεσαν στην «εξαφάνιση» του επαγγέλματος του καντινιέρη. «Το επάγγελμα σβήνει» θα μας πει παλιός καντινιέρης της Λάρισας. Ο κορωνοϊός επίσης μας τσάκισε, αλλά και το γεγονός ότι επί εποχής Κούγια στην ΑΕΛ που ο κόσμος δεν ερχόταν στο γήπεδο, η πελατεία μας μειώθηκε πάρα πολύ, νιώθουμε ότι δεν έχουμε λόγο ύπαρξης».

Ένας από τους παλιότερους καντινιέρηδες στη Λάρισα, μας μιλάει στο βίντεο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα το επάγγελμά του:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Αθανασία Παύλου – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Θάνος Παλούκας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω