Στο μήνυμα της προς μαθητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την εορτή του Πάσχα, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, επισημαίνει τα εξής:

Η Μεγάλη Εβδομάδα, η πορεία προς στην Ανάσταση του Κυρίου, στην οποία εισερχόμαστε, μας αναγεννά με τη ζωηφόρο ελπίδα που αποπνέει. Μας καλεί να γίνουμε συμμέτοχοι της πορείας του Κυρίου προς το Θείο Πάθος που οδηγεί στη Ζωή. Ακτινοβολεί το Φως, εκπέμποντας το μήνυμα της συμφιλίωσης, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης, ως αντίβαρο στη γενικότερη κρίση αξιών της σύγχρονης εποχής.

Ιδιαίτερα τη στιγμή που στον πλανήτη μας, αναζωπυρώνονται πολεμικές συγκρούσεις και επικρατεί η βία και ο παραλογισμός του πολέμου, το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, γεννάται η έλπιση για την επικράτηση της αγάπης και της ειρήνης σε έναν κόσμο, ο οποίος το έχει ανάγκη. Αντλώντας έμπνευση και δύναμη από την ολόλαμπρη εορτή του Πάσχα, την κατ’ εξοχήν εορτή της συμπαντικής καταλλαγής, ας προσπαθήσουμε να ειρηνεύουμε ως άτομα και ως συλλογικότητες.

«Η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης που ξέρω:

μια ελληνική Μεγάλη Εβδομάδα» (Γ. Σεφέρης)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω