Ισχυρό παρών έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έδωσαν σήμερα, το μεσημέρι της Πέμπτης οι πρωτοβάθμιοι εκπαιδευτικοί πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας.

“Με αίτημα αιχμής, αυξήσεις τώρα στους μισθούς των εκπαιδευτικών έστω στα όρια του πληθωρισμού προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας” επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» κ. Δημήτρης Παπαποστόλου τονίζοντας εν συνεχεία την ανάγκη νομιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Για την άθλια οικονομική κατάσταση των δασκάλων μίλησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ νομού Λάρισας κ. Θανάσης Φούντας σημειώνοντας μάλιστα πως: “Υπάρχουν λεφτά για πολλούς άλλους, εκτός από εμάς. Δεν αντέχουμε άλλο…”

Τα αιτήματα των δασκάλων παράθεσε σε δηλώσεις του κι ο κ. Θωμάς Τσούχλος (ηγετικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ) ζητώντας από την υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως άμεσες συζητήσεις και επιλύσεις των προβλημάτων.

Αναλυτικά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών:

  • Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
  • Εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω