Την αναστολή της καταβολής ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Λαρισαίων ζητά με δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας χωρίς να φέρουν ουδεμία ευθύνη και υπαιτιότητα, αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής ανεπάρκειας και αναλγησίας.

Η λήξη της τριετούς αναστολής καταβολής ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους  συμπολίτες μας, τους υποχρεώνει να καταβάλλουν  τον ΕΝΦΙΑ για το 2024 ακόμα και για κατοικίες όπου δεν διαμένουν και έχουν χαρακτηριστεί από την πολιτεία ως ακατάλληλες και επικίνδυνες προς χρήση.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα ,διαμένουν ακόμα σε οικίσκους καθώς  η διαδικασία αποκατάστασης των επισκευάσιμων κτιρίων που επλήγησαν από το σεισμό της 3ης  Μαρτίου 2021 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφού από τις 261 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για έκδοση άδειας εκδόθηκαν μόλις εκδοθεί 38 άδειες.

Απαιτείται άμεση  αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής ΕΝΦΙΑ για το έτος 2024, αλλά και για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι περατώσεως και αποκατάστασης των ζημιών, για τους σεισμόπληκτους των Δήμων Ελασσόνας,  Τυρνάβου και Λαρισαίων από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021. Άλλωστε η εν λόγω αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής ΕΝΦΙΑ του 2024 έχει ήδη εφαρμοσθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις πληγέντων από Φυσικές καταστροφές όπως για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης που επλήγησαν από τους σεισμούς της 24 ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεµβρίου 2021».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω