Δύο χώροι πάρκινγκ, σε σημεία περιμετρικά του κέντρου, αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμοι για κατοίκους και επισκέπτες της Λάρισας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, για την αντιμετώπιση του ιδιαιτέρως οξέως προβλήματος της στάθμευσης. Πρόκειται για τον χώρο στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Καρδίτσης, που αναμένεται να λειτουργήσει ως χώρος βραχυχρόνιας στάθμευσης για κάποιες ώρες, καθώς και για έναν δεύτερο χώρο, επί της οδού Τ. Τσιόγκα (πρ. Καλλιθέας), ο οποίος πρόκειται να διαμορφωθεί από την αρχή για να φιλοξενήσει θέσεις στάθμευσης οχημάτων.

Ο χώρος στη συμβολή των οδών Ηρ.Πολυτεχνείου & Καρδίτσης (περισσότερο γνωστός ως «Κτηνιατρείο», καθώς εκεί στεγαζόταν παλαιότερα η σχετική υπηρεσία), χρησιμοποιείται ήδη ως χώρος στάθμευσης -με πολλές από τις θέσεις να καταλαμβάνονται από οχήματα που είναι παρατημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων έχει αιτηθεί την παραχώρηση της χρήσης άνευ ανταλλάγματος από την περιφερειακή αρχή. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε ελήφθη σχετική απόφαση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, για την αποδοχή της παραχώρησης, ώστε να γίνουν και τα τελευταία βήματα που απομένουν.

Στην οδό Τ. Τσιόγκα

Σε αντίστοιχη λογική κινείται και το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση οικοπεδικού χώρου, ιδιοκτησίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), επί της οδού Τ. Τσιόγκα (πρ. Καλλιθέας), στο ποτάμι. Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται μεταξύ του κτιρίου του ΤΕΕ και του κτιρίου που στεγάζεται η Β’θμια Εκπαίδευση, και μπορεί να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης οχημάτων, με ελάχιστες παρεμβάσεις. Το θέμα της παραχώρησης και του συγκεκριμένου οικοπέδου τέθηκε, επίσης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού

Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη λήψη απόφασης από τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.

«Μικρές νίκες» στην καθημερινότητα

Οι «μικρές νίκες» σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών είναι το «μεγάλο στοίχημα» της Δημοτικής Αρχής, με παρεμβάσεις καίριες, που συντελούν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του «διπόλου» κυκλοφορίας-στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. «Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στο οξύ πρόβλημα στάθμευσης, που υπάρχει στην πόλη, αναζητούμε ελεύθερους χώρους που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν σε χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πάρκινγκ. Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν φέρει καρπούς. Οι προσπάθειές μας, προς αυτή την κατεύθυνση, είναι διαρκείς», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω