Με τις εθνικές εκλογές να προεξοφλούνται χρονικά στα τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου, τα βλέμματα των κομματικών επιτελείων έχουν στραφεί στη στελέχωση των εκλογικών λιστών, ώστε να μην πιαστούν στον… ύπνο της θερινής ραστώνης.

Το ΠΑΣΟΚ μετά την αλλαγή προέδρου και ονόματος, συνεχίζει να αποπνέει δημοσκοπική αισιοδοξία, εντείνοντας το ενδιαφέρον προσώπων για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Λάρισας, μία εκλογική περιφέρεια εξάλλου όπου εκλέγει έδρα.

Ήδη, ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αργύρης που έχει αναλάβει την αποστολή της βολιδοσκόπησης, αξιολόγησης και στρατολόγησης πανελλαδικά, έχει κάνει τις επαφές του στην περιοχή, με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα να έχει δεχθεί πρόταση.

Η Λίτσα Λιακούλη μπαίνει στην κούρσα με τον αέρα της εν ενεργεία βουλευτή και όπως όλα δείχνουν δε θα έχει απέναντί της δύο έμπειρα και ικανά στελέχη. Ο ένας είναι ο Ελασσονίτης πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, που αν πολιτευτεί, θα το πράξει σε κάποια από τις εκλογικές περιφέρειες της πρωτεύουσας. Ο άλλος είναι ο πρώην βουλευτής και διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας, που όπως όλα δείχνουν οδεύει προς την αυτοδιοίκηση και πιθανότατα την Περιφέρεια. Από τους υποψηφίους του 2019 που κατέγραψαν δυναμική παρουσία αναμένεται να είναι ξανά η δικηγόρος Μαρία Γαλλιού, το όνομα της οποίας επίσης ακούστηκε και για την περιφέρεια.

Εκ των πραγμάτων εάν επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, «ανοίγει η όρεξη» σε πολλούς για να μπουν με αξιώσεις στην κούρσα των βουλευτικών εδράνων.

Σίγουρα υποψήφιος θα είναι ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Άκης Νασιώκας, ενώ προεξοφλείται επίσης η συμμετοχή του δικηγόρου και πρώην επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ευθύνης» Θωμά Παπαλιάγκα.

Πιέσεις να είναι στη λίστα δέχεται το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Σάββας, ενώ στον αντίποδα μάλλον δε θα είναι ξανά υποψήφιοι οι Μιχάλης Τολίκας, Μαίρη Μάρου και Δημήτρης Κουκούλης.

Επιθυμία νέας υποψηφιότητας έχει εκφράσει ο δημοτικός υπάλληλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ενώ την ίδια σκέψη φέρεται να κάνει και η Βάσω Τσίτα.

Διάθεση επιστροφής στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο τέλος, ακούγεται πως έχει εκφράσει η πρώην βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω