«Βρισκόμαστε εδώ στο θεσσαλικό κάμπο που πριν από επτά μήνες βούλιαξε στη λάσπη εξαιτίας της ανυπαρξίας υποδομών, αντιπλημμυρικής προστασίας και της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες της πολιτική προστασίας». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όπου παρευρέθηκε σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στη Θεσσαλία.

Όπως σημείωσε «δε δεχόμαστε μια ζωή που να πνίγεται στις λάσπες, να χάνεται στη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη, να σακατεύεται και πολλές φορές να τερματίζεται στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα σε χώρους δουλειάς. Δε δεχόμαστε μια ζωή που να μπαίνει στον τιμοκατάλογο των νοσοκομείων, να υποβαθμίζεται εξαιτίας της συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος. Όπως δε δεχόμαστε να δολοφονείται μια νέα κοπέλα έξω ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα».

«Όλα αυτά αποτελούν κρίκους στην αλυσίδα της βαρβαρότητας του συστήματος που μας πνίγει, που δημιουργεί το αίσθημα της ασφυξίας, της αβεβαιότητας για το μέλλον σε χιλιάδες εργαζόμενους, σε αγρότες, σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στους νέους και της νέες. Γι’ αυτό το σύνθημα «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας» είναι η πυξίδα που δείχνει το δρόμο που πρέπει να βασίσουμε για να μη συμβιβαστούμε με μια πολιτική που μετρά κέρδη και ζημιές θυσιάζοντας δικαιώματα και ανθρώπινες ζωές» συμπλήρωσε.

Τον Γενικό Γραμματέα προλόγισε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης, ενώ την ομιλία του παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: 

 

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω