Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» αύριο, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, και ώρα 6:30 μ.μ. στην στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου & 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19).

«Συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία – αποχή που αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21.

Τη συνέχιση δηλαδή των 3ωρων στάσεων εργασίας (οι οποίες δεν έχουν κριθεί ως παράνομες ή καταχρηστικές) και αφορούν όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους).

Ενώ παράλληλα αποφασίζει, σε υλοποίηση και διεύρυνση των αποφάσεων της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 14/3/2024:

· την πραγματοποίηση μεγάλης επιστημονικής εκδήλωσης για την αξιολόγηση στις 5/4/2024, η οποία θα θέτει, για μια ακόμη φορά, το ζήτημα στην παιδαγωγική του βάση ενάντια στο τερατούργημα που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. επιχειρεί να επιβάλει.

· το κάλεσμα σε σύσκεψη στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. στους προέδρους και κοσμήτορες των παιδαγωγικών σχολών και τμημάτων με στόχο την ανάπτυξη προβληματισμών αλλά και, τελικά, της διαμόρφωσης κοινής πρότασης για το ζήτημα της «αξιολόγησης» ώστε να επιδιώξουμε, στη συνέχεια, από κοινού να τη μεταφέρουμε σε συνάντηση-συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

· την πραγματοποίηση σειράς επιστημονικών δράσεων, με όλους τους ενδεδειγμένους τρόπους, που θα αναδεικνύουν τον αντιεπιστημονικό – αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823 και την ορθότητα των θέσεων της Δ.Ο.Ε.

· την πραγματοποίηση συναντήσεων, στην παραπάνω κατεύθυνση, με τους τομείς παιδείας των κομμάτων, την ΑΔΙΠΔΕ και το προεδρείο του Ι.Ε.Π.

· τη δημιουργία σποτ που θα αναδεικνύει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Δ.Ο.Ε και τη δημόσια εκπαίδευση.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω