Με ζωγραφιές, πανό και κάρτες για την παγκόσμια ειρήνη στολίστηκε σήμερα το Ελικοδρόμιο από τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας.

Με βασικό σλόγκαν το «Ειρήνη και όχι Πόλεμος» οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί μία απτή πραγματικότητα για όλον τον κόσμο ενώ ακόμη και οι μικρές ηλικίες έχουν αντιληφθεί πλέον την κατάσταση. Οι 280 μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους θέλησαν να προβάλλουν την αντιπολεμική τους διάθεση διαμηνύοντας το αίσθημα ειρήνης.

Διοργάνωσαν λοιπόν ένα τριήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει ομιλίες, διαμαρτυρίες αλλά και έκθεση ζωγραφικής κατά του πολέμου.

Σήμερα, οι μαθητές προχώρησαν σε σιωπηλή διαμαρτυρία στο Ελικοδρόμιο ενώ κρέμασαν στα κλαδιά των δέντρων και τα κάγκελα της παιδικής χαράς κάρτες και πανό για την ειρήνη στον κόσμο. Με «όπλα» τους την ποίηση, σκέψεις, συνθήματα και συγκλονιστικές ζωγραφιές, οι μαθητές θα δώσουν το δικό τους αντιπολεμικό στίγμα.

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Βασικός στόχος όπως επεσήμανε η διευθύντρια του σχολείου, κ. Έμυ Ριζοπούλου δεν είναι να σταματήσει ο πόλεμος αλλά να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σχετικά με τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της ειρήνης. Η ίδια τόνισε ότι τα παιδιά πλέον έχουν αντιληφθεί την κατάσταση που έχει επιφέρει ο πόλεμος ενώ πολύ συχνά βάζουν και τα ίδια τον εαυτό τους στη θέση των παιδιών στην Ουκρανία.

Η κ. Ριζοπούλου τόνισε η συγκεκριμένη αντιπολεμική δράση δεν επαφίεται του συγκεκριμένου πολέμου αλλά με αφορμή αυτόν, προσπαθούν να εντείνουν το αίσθημα ειρήνης.

Στη συνέχεια η υποδιευθύντρια του σχολείου, κ. Αντωνιάδου επεσήμανε πως οι δράσεις ξεκίνησαν με την ανάγνωση τραγουδιών για την ειρήνη τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά ενώ μάλιστα αναμένεται να κρεμαστεί στο χώρο του σχολείου το πανό των 20 μέτρων με τις ζωγραφιές των παιδιών.

Τέλος, οι μαθητές του σχολείου ανέφεραν πως είναι ενημερωμένοι για τον πόλεμο που μαίνεται και ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Δείτε φωτογραφίες
ειρήνη

ειρήνηειρήνη

ειρήνηειρήνη

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Post Views:
14

Περισσότερα Εδω