Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των περιστατικών ασθενών που αρνούνται όχι απλά τη διασωλήνωση τους αλλά και την απλή νοσηλεία. Τελευταία περίπτωση εκείνου του 49χρονου Βολιώτη που έφτασε προχτές στο Αχιλλοπούλειο με σχεδόν ανύπαρκτο οξυγόνο. Σοκάρει μάλιστα το γεγονός πως ακόμη και τότε απέκρυψε στους γιατρούς πως νοσεί με κορωνοϊό.
«Ήταν αντιεμβολιαστής ενώ τον έπιασε πυρετός και λοιπά, από Τρίτη Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή το βράδυ που πλέον δεν μπορούσε να πάρει ανάσα πήγε μόνος του η ώρα τρεις την νύχτα τέσσερις το ΕΚΑΒ και τον πήγαν στο Νοσοκομείο αλλά ήταν αργά», ανέφερε συγγενής 49χρονου.

Εργαζόταν κανονικά μέχρι τέλους
Υπάλληλος σε εργοστάσιο του Βόλου, ο αρνητής Βολιώτης απέκρυψε και από τη δουλειά του πως νοσούσε με κορωνοϊό. Μέχρι την Τετάρτη εργαζόταν κανονικά και την Παρασκευή εισήχθη στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

«Μέχρι και στην δουλειά του είπε ότι έχω γρίπη, όταν το μάθανε σε κάποιο χωριό γιατί δούλευε εκεί πέρα, πάθανε πλάκα όλοι, τρέξανε όλοι να κάνουν τεστ», συμπληρώνει ο συγγενής του 49χρονου.

Τραγική φιγούρα ο αδερφός του 49χρονου που δεν μπορούσε να τον μεταπείσει να εμβολιαστεί.

«Και χθες που τον θάψαμε, τον έβριζε, «τα πήρες μαζί σου ρε βλάκα αυτά που έκανες», «έφαγες το κεφάλι σου», «πέθανες μόνος σου». Τι να τον πει; Τι να τον πει άλλο; Τι να τον πει;», καταλήγει ο συγγενής..

Περισσότερα Εδω