Το άνοιγμα της πλατφόρμας στους 5,5 μήνες ώστε να κλείνουμε ραντεβού στους 6 μήνες για την αναμνηστική δόση, θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ, ανέφερε στην ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι γι’ αυτούς που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται 2 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με εμβόλια των Pfizer, Moderna (μισή δόση) και Johnson & Johnson, ενώ για τους ανοσοκατεσταλμένους η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται 1 μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ο αριθμός των δικαιούχων για την αναμνηστική δόση είναι 2.100.000, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και διευκρίνισε ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί 660.000 ενώ έχουν κλείσει ραντεβού περισσότεροι από 400.000.

Αναφορικά με τα ραντεβού 1ης δόσης, τις τελευταίες 7 μέρες παρατηρείται μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους. Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα έχουν κλειστεί περισσότερα από 200.000 ραντεβού 1ης δόσης.

Περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 61,8% του γενικού και στο 71,2% του ενήλικου πληθυσμού (μ.ο. Ευρωπαϊκής Ένωσης 66,2 % και 76% αντίστοιχα).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών και στη 18 θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και εμβολιασμούς μίας δόσης.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω