Στο αυξημένο πρόβλημα αυτή την εποχή με τα χόρτα που «πνίγουν» πολλά σημεία της πόλης της Λάρισας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος από την πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου βρέθηκε για να επιτηρήσει διαδικασία κοπής χόρτων.

Μάλιστα τόνισε πως αρκετά δημοτικά και ιδιωτικά συνεργεία επιχειρούν αυτό το διάστημα σε πολλά σημεία του δήμου στην πόλη και τα χωριά, οπότε άμεσα θα φανούν τα αποτελέσματα, ζητώντας υπομονή από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του σημείωσε:

«Αφουγκραζόμαστε τον προβληματισμό των συμπολιτών μας για την εικόνα των χόρτων αυτή την περίοδο. Η δημοτική αρχή και ο μηχανισμός που υπάρχει διαθέσιμος επιχειρεί καθημερινά, συγκροτημένα και με πρόγραμμα σε όλα τα σημεία του δήμου. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, συνιστούμε υπομονή στους συμπολίτες μας γιατί το σχέδιο που έχουμε καταστρώσει σε ότι αφορά τον δημόσιο χώρο είναι τέτοιο που γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα. Στην παρούσα φάση ενεργούν τέσσερα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου στο ευρύτερο κέντρο, στο ποτάμι, στο Αλκαζάρ, άλλα δύο συνεργεία ασχολούνται με την συντήρηση στα σχολεία και στις δεντροστοιχίες και άλλα τέσσερα ιδιωτικά συνεργεία ενεργούν πέραν του κέντρου, στην Ηρώων Πολυτεχνείου και στα χωριά του δήμου και άλλα πέντε ιδιωτικά συνεργεία που ασχολούνται με την συντήρηση σε άλλα σημεία του δήμου. Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ομαλοποίηση στην κατάσταση. Για τα οικόπεδα των ιδιωτών έχουν φύγει ήδη ειδοποιήσεις. Υπάρχει φέτος μεγαλύτερη ανταπόκριση των ιδιωτών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Θα εφιστήσουμε ξανά την προσοχή των ιδιωτών. Θα επιβληθούν πρόστιμα στις περιπτώσεις που θα φροντίσει ο ίδιος ο δήμος για την αποψίλωση και καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων όπως προβλέπει η νομοθεσία».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω