Στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2021 το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων συμμετείχε στην τελική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «ΜΟΝΑ» που πραγματοποιήθηκε στο KREMS της Αυστρίας. Το ΜΟΝΑ είναι το ακρωνύμιο προγράμματος με τίτλο: «Museopedagogy and Augmented Reality: recognizing museums as educational spaces» και έχει ως στόχο να φέρει τον πολιτισμό πιο κοντά στο νέο κοινό και ειδικά στους μαθητές μέσα από τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα παρέχεται σε τέσσερα μουσεία στην Ευρώπη. Το πρόγραμμά μας, χρησιμοποιώντας μοντέρνα τεχνολογία με έμφαση στην επαυξημένη και στη μεικτή πραγματικότητα προσδοκά να μετατρέψει τη σχολική επίσκεψη σε μουσείο σε μια θαυμάσια, γοητευτική και ευχάριστη εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την εμπειρική πρακτική και το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν τα ακόλουθα μουσεία, πανεπιστήμια, τεχνολογικοί οργανισμοί και σχολεία: IMC Fachhochschule Krems και Kunstmeile Krems, EGInA Srl, Palazzo Lucarini, Liceo “Frezzi – Beata Angela”, Amsterdam University of Applied Sciences – AUAS NEMO Science Museum, Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και το ΑΚΕΘ – DCT.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Σωτήριος Ρούβαλης, καθηγητής Πληροφορικής και Γεώργιος Κουβέλας, καθηγητής Μουσικής και παρουσιάστηκε ένας οδηγός Μουσειοπαιδαγωγικής που περιέχει παιδαγωγικές μεθόδους, αλλά και καλές πρακτικές που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς στο παιδαγωγικό έργο τους καθώς και ένας μικρός οδηγός που θα διανεμηθεί στα τέσσερα συνεργαζόμενα μουσεία του προγράμματος. Έγινε η τελική επίδειξη της εφαρμογής που περιέχει τους συνδέσμους των εικονικών περιηγήσεων των  τεσσάρων μουσείων και των παιχνιδιών της Επαυξημένης πραγματικότητας που θα κάνουν την εκπαίδευση των μαθητών ένα ευχάριστο ταξίδι στη γνώση.

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Βασιλική Λύτρα

Περισσότερα Εδω