Με αφορμή την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 25/4 στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Μέσα σε όλα, ο Νίκος Χατζηνικολάου ζήτησε από την Ελεονώρα Μελέτη να τοποθετηθεί και για το βίντεο που έχει επανέλθει στα social media της τελευταίες ημέρες από παλαιότερη εκπομπή της στο οποίο αναφέρεται στον Ηλία Κασιδιάρη.

«Δεν τον παρουσίαζα εγώ ως γοητευτικό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όταν πρωτοεμφανίστηκε στα media, εμφανιζόταν παντού, ως κάτι ιδιαίτερο. Στο twitter υπήρξε hastag που λεγόταν #sexykasidiaris. Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να απολογηθώ γι’ αυτό, αλλά καταλαβαίνω ότι ο κόσμος ίσως να έχει κάποιες ανάγκες για επεξηγήσεις» ανέφερε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη.

«Οι ιδέες του εκείνη την εποχή ακόμα, όταν έκανε τη συνέντευξη σε εμάς, δεν είχαν γίνει παντελώς ξεκάθαρες. Ξεκινώντας από το τέλος, όποιος παρακολουθώντας τη ζωή μου, τις απόψεις και τις ιδέες μου που στηρίζω σε δημόσιο και ιδιωτικό βίο, βλέποντας πως έχω υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια τις εκπομπές μου και το περιεχόμενο αυτών, θεωρεί ότι “φλερτάρω” – να πει ότι ασπάζομαι δε γίνεται με τίποτα – με όλες αυτές τις ιδεολογίες που ισχυρίζονται ότι φλερτάρω, είναι επιεικώς ανόητος. Καταλαβαίνω όμως ότι θέλεις να δοθούν εξηγήσεις γύρω από το πλαίσιο.

Λοιπόν, 2012, η Χρυσή Αυγή είχε πάρει τη βούλα από τον Άρειο Πάγο για να πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές. Να σας θυμίσω ότι μετά μπήκε και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ένας από τους ανθρώπους που ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, ήταν και ο συγκεκριμένος. Όπως ορίζει ο νόμος, οι υποψήφιοι των εκλογών, έχουν το δικαίωμα να εμφανιστούν δυο φορές σε κάθε κανάλι παρουσιάζοντας και ξεδιπλώνοντας την ατζέντα και τις ιδεολογίες τους. 

Η εποχή εκείνη ήταν της “Πρωινής Μελέτης” που έκανε 40%, είχαμε πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση από όλους τους υποψήφιους όλων των κομμάτων να φιλοξενηθούν στην εκπομπή. Όπως λοιπόν είχαμε φιλοξενήσει κι άλλους πολιτικούς άλλων παρατάξεων, έτσι δόθηκε και σε αυτόν τηλεοπτικός χρόνος. Δόθηκε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που δεν είχα κάνει εγώ αλλά δεν έχει σημασία» εξήγησε η Ελεονώρα Μελέτη και κατέληξε λέγοντας,

«Είπα ποτέ εγώ ότι ασπάζομαι τις ιδεολογίες ενός ανθρώπου που δεν συναντιόμαστε πουθενά στις απόψεις μας, τις αξίες και τις πεποιθήσεις; Το σχόλιό μου περιορίστηκε στο γοητευτικός, που τότε γινόταν ένας χαμός με αφιερώματα να καταλαμβάνουν τηλεοπτικό χρόνο σε όλες τις εκπομπές. Δε σχολιάσαμε τις ιδεολογίες του. Και στο ειρωνικό σχόλιο “χαμογελαστό παιδί” γιατί σε ολόκληρη συνέντευξη δεν είχε σκάσει χαμόγελο ο άνθρωπος.

Δεν ήταν λάθος. Δεν ταυτίστηκα ποτέ με καμία ιδεολογία, ίσα ίσα θεωρώ ότι ευέλικτα έκανα μια εισαγωγή για έναν φιλοξενούμενο που δε θέλαμε να ταυτιστούμε, όπως δε θέλαμε να ταυτιστούμε με κανέναν. Η εκπομπή ήταν ψυχαγωγική… Έκανα αυτό το σχόλιο… Δηλαδή πραγματικά, εγώ ξέπλυνα τον Κασιδιάρη; Ο άνθρωπος φιλοξενήθηκε από μεγάλα κανάλια σε δελτία και από μεγάλους δημοσιογράφους. Το δικό μου σχόλιο περί εξωτερικής εμφάνισης θεωρείς ότι ήταν ικανό να δημιουργήσει άποψη και να οδηγήσει τον κόσμο στο να ψηφίσει τον Κασιδιάρη;»

Περισσότερα Εδω