Στα επίπεδα που κινήθηκε η υπόλοιπη αγορά και ίσως χειρότερα από πέρυσι περιορίστηκαν οι Λαρισαίοι κρεοπώλες κατά τη φετινή Πασχαλινή περίοδο, μιας ιδιαίτερης και διόλου ευνοϊκής περιόδου για το επάγγελμα καθώς συνέπεσε με την αργία της Πρωτομαγιάς, όπως τονίζει στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Ευάγγελος Ρίζος.

Δείγμα της «άνευρης» κίνησης, που σημειώθηκε, αποτελεί η αργοπορία των πολιτών να επικοινωνήσουν με τα κρεοπωλεία τους. «Δεν είχαν κλείσει τις παραγγελίες τους. Κι όσοι δε πρόβλεψαν να το κάνουν, έμειναν χωρίς αρνί. Δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά…» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ρίζος.

Αναφορικά με τις προτιμήσεις των Λαρισαίων στα κρέατα, κι ασχέτως αν φέτος κατέγραψε ανοδική τάση στις τιμές, το αρνί είχε τον πρώτο λόγο. «Σε κιλά επικράτησε το αρνί. Ωστόσο, δεν υφίσταται μέτρο σύγκρισης, επειδή υπήρξε ένας συνδυασμός πραμάτων λόγω του ταυτόχρονου εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Ο κόσμος έπαιρνε κάτι παραπάνω για το μπάρμπεκιου εκείνης της ημέρας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, στις δεύτερες προτιμήσεις των ντόπιων καταναλωτών βρέθηκαν το χοιρινό σουβλάκι, η πανσέτα, η μπριζόλα, το κεμπάπ χοιρινό ή κοτόπουλο, το κοκορέτσι και το λουκάνικο. Τέλος, βάσει της ζήτησης, οι Λαρισαίοι φάνηκε να επιλέγουν την πατροπαράδοτη ψησταριά κι όχι τον φούρνο.

Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω