Στα 40 ανέρχονται τα θετικά αυτοδιαγνωστικά τεστ που τελικά καταγράφηκαν σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας τη Δευτέρα. Σήμερα οι μαθητές προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με την υποχρέωση να έχουν κάνει από χθες Τετάρτη ξανά αυτοδιαγνωστικά τεστ εκτυπώνοντας τη σχολική κάρτα.
Πάντως για να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της περασμένης Κυριακής, όπου από το βράδυ η πλατφόρμα «έπεσε» και οι γονείς δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν τα στοιχεία με το αρνητικό τεστ, σε ορισμένα σχολεία δόθηκαν στους μαθητές εκτυπωμένες οι σχολικές κάρτες για να συμπληρωθούν εκεί τα στοιχεία, αν τυχόν αντιμετώπιζαν και χθες πρόβλημα.
Από τη Δευτέρα οι γονείς μπορούσαν να λάβουν για τα παιδιά τους δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ, που το ένα θα το χρησιμοποιούσαν για σήμερα και το άλλο για την ερχόμενη Δευτέρα.
Πανελλαδικά περίπου 3.000 θετικά τεστ καταγράφηκαν τη Δευτέρα. Στη Μαγνησία το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 40 και αφορά μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκαν κοντά στα 30 θετικά τεστ, ενώ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έντεκα θετικά εκ των οποίων τα εννιά ήταν σε μαθητές και τα δύο σε εκπαιδευτικούς.

«Με τη διαδικασία αυτή κατορθώθηκε, ώστε να εντοπιστούν τα κρούσματα πριν ακόμη μεταβούν στο σχολείο και διασπείρουν τον ιό» επισημαίνουν τοπικοί εκπαιδευτικοί παράγοντες.
Μάλιστα αναφέρθηκε πως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα θετικά τεστ ήταν περισσότερα, αλλά στη συνέχεια οι γονείς τα επανέλαβαν στα παιδιά τους και βγήκαν αρνητικά.
Η τρέχουσα εβδομάδα έχει προκαλέσει και αρρυθμίες στα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Όπως εξήγησε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος «λόγω της μη λειτουργίας των βρεφικών και παιδικών σταθμών κάποιοι εκπαιδευτικοί έλαβαν άδειες ειδικού σκοπού για να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να προκύψουν κενά».
Η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά είναι στις 25 Ιουνίου και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις 11 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των τοπικών εκπαιδευτικών παραγόντων, αν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά δεν ξανακλείσουν τότε, θα έχουν κάνει διά ζώσης εκπαίδευση στα 2/3 της σχολικής χρονιάς και το 1/3 με τηλεκπαίδευση.
Ειδικότερα τα Νηπιαγωγεία και τα δημοτικά έκλεισαν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι 23 Δεκεμβρίου και στο τρίτιο κύμα από τις 16 Μαρτίου μέχρι τις 23 Απριλίου.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και εκπρόσωπος των Νηπιαγωγών κ. Αποστολία Μπέκα ανέφερε πως «για τα νήπια και τα προνήπια το ζήτημα είναι η ψυχολογική και λειτουργική τους επανένταξη. Είναι η τρίτη φορά που επιστρέφουν στο σχολικό περιβάλλον μέσα στη χρονιά και για κάποια παιδιά θα πρέπει να τα επισημάνουμε ξανά από την αρχή, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και να κινούνται μέσα στο νηπιαγωγείο».
Για το θέμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ που έπρεπε να κάνουν τα νήπια και τα προνήπια, επισήμανε πως σε γενικές γραμμές όλα κύλησαν ομαλά.
Όσον αφορά στους αρνητές αυτοί φαίνεται πως με δυσκολία φτάνουν τους δέκα και στις δύο βαθμίδες. Από τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης αναφέρθηκε πως, όσοι μαθητές δεν κάνουν τεστ, τότε παραμένουν σπίτι και λαμβάνουν απουσία, ενώ δεν κάνουν και τηλεκπαίδευση. Σημειώνεται πως εκπαιδευτικοί που να είναι αρνητές των τεστ, δεν έχουν καταγραφεί.

Φώτης Σπανός

Περισσότερα Εδω