Συνολικά 1059 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα “ρίχνονται” σταδιακά ανά ηλικιακή κατηγορία, στη μάχη της διάκρισης στη μεγαλύτερη γιορτή τένις της χώρας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors Τέννις που θα διοργανωθεί στη Λάρισα. Για τα παραπάνω ενημέρωσαν σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, ο ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σωτήρης Σουλούκος και εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων.

Πρόκειται για ένα πρωταθλημα μεγάλης σημασίας, που, σε επίπεδο junior, «ταξιδεύει» για πρώτη φορά εκτός Αττικής. Στην Ακαδημία Αντισφαίρισης Λάρισας ξεκίνησαν από χθες, Πέμπτη, τα προημιτελικά των κατηγοριών κάτω των 10 ετών, με τους τελικούς αγοριών και κοριτσιών να είναι προγραμματισμένοι την ερχόμενη Κυριακή 28 Απριλίου.

Ως μια πόλη «με μεγάλη αθλητική παράδοση», καθώς από εκείνη προέρχονται «ιστορικά σωματεία και μεγάλοι αθλητές σε όλα τα επίπεδα», χαρακτήρισε τη Λάρισα ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος. Κάνοντας αναφορά στα διάφορα αθλητικά γεγονότα που φιλοξένησε και θα φιλοξενηθούν τις προσεχείς ημέρες, ο ίδιος σημείωσε πως «έχουμε θέσει σαν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής την εξωστρέφεια της πόλης, να γίνει η πόλη γνωστή στους ανθρώπους. Όσοι την επισκεφθούν αυτό το διάστημα θα δουν ότι είναι μια πόλη ζωντανή, αθλητική, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και στο μέλλον».

Τι ημέρες αυτές η Λάρισα αναμένεται να φιλοξενήσει 4.000-5.000 επισκέπτες, με μέσο όρο διαμονής τις πέντε ημέρες. Στο πολύ θετικό γεγονός ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων της Λάρισας έχει οδηγήσει αρκετούς από τους συμμετέχοντες των πολλαπλών αθλητικών οργανώσεων, τις οποίες φιλοξενεί η πόλη τις ημέρες αυτές, και σε γειτονικές πόλεις της Θεσσαλίας, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σωτήρης Σουλούκος. «Η Λάρισα αυτή τη στιγμή είναι πλημμυρισμένη από μικρούς αθλητές για τα πανελλήνια πρωταθλήματα», δήλωσε. «Ειναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο θέαμα. Όσοι δεν έχουν δει αγώνες τέννις, να πάνε να απολαύσουν τους μικρούς αθλητές και πραγματικά ένα πολύ ωραίο εξαήμερο».

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Λάρισας, σημείωσε επιπλέον, είναι «άριστες και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κέντρα είτε Αθήνας είτε Θεσσαλονίκης», ενώ δήλωσε πως «η αθλητική ομοσπονδία σωστά επέλεξε τη Θεσσαλία και τη Λάρισα για να διοργανώσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Χρωστάμε και θα δώσουμε στους Λαρισαίους και σε όλους τους Θεσσαλούς το χαμόγελο μέσα από τους ωραίους αγώνες».

Μαμάκος για την άνοδο της ΑΕΛ

Αναφορικά με το ζήτημα ανόδου της ΑΕΛ στην Α’ κατηγορία της Super League, ο Δήμαρχος Λαρισαίων σημείωσε:

«Οι δυσκολίες της κατηγορίας είναι γνωστές. Το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί που είχε η ομάδα. Η φετινή χρονιά αποτέλεσε εφαλτήριο για να παίξουν με παιδιά. Εκτιμώ ότι την επόμενη και με την αδειοδότηση, που όπως πληροφορούμαι, είναι προ των πυλών, θα μπορέσει η ΑΕΛ να ανέβει στην πρώτη κατηγορία της Super League, γιατί εκεί ανήκει».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω