Από τη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνοικία του Αβέρωφ όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Πέτρος Κρίκης, κάλεσε τους δημότες να ενισχύσουν το ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι σε μια πολιτική εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα. Μια πολιτική ‘’που το καλοκαίρι μας καίει και το χειμώνα μας πνίγει’’ όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες καταστροφικές πλημύρες τόνισε ότι ‘’πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα κυβέρνησης, περιφερειακής και δημοτικής αρχής, γιατί ήξεραν ότι η Θεσσαλία κινδυνεύει και την αφήσαν να πνιγεί’’. Επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία δεν χρηματοδοτεί τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα γιατί τα βάζει στη ζυγαριά κόστους – οφέλους.

Ανάδειξε επίσης τις ευθύνες της διοίκησης Καλογιάννη στο δήμο, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα πρόταξε τα έργα βιτρίνας με το ΣΒΑΚ και τις αστικές αναπλάσεις να έχουν τη μερίδα του λέοντος στο τεχνικό πρόγραμμα. Όπως και το μοντέλο ανάπτυξης που προβάλει η απερχόμενη δημοτική αρχή που στηρίζουν Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΜΕΡΑ25 κ.α. δηλαδή μια Λάρισα τουριστικό και ενεργειακό κόμβο, που όμως αποδεικνύεται όλο και περισσότερο αβίωτη για την καθημερινότητα του δημότη που ζει και εργάζεται σ’ αυτή. Καθώς τον οδηγούν όλο και περισσότερο στην ενεργειακή φτώχεια, με παρατημένες τις συνοικίες, ενώ και ο ίδιος ο δήμος έχει δει το ενεργειακό κόστος για τις υπηρεσίες του να αυξάνεται δραματικά, μετακυλώντας το πάλι στις τσέπες των δημοτών με τα ανταποδοτικά τέλη που επιβάλει και τα οποία απομυζούν από το λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα κάθε χρόνο 30εκ€.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο της ΝΔ στο δήμο κ. Μαμάκο ανέφερε ότι “υπάρχει απόλυτη ταύτιση στα βασικά ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο ανάμεσα στους Καλογιάννη και Μαμάκο. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα όταν μαζί ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού, την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του δήμου σε πολιτισμό και αθλητισμό κ.α. Γιατί η διοίκηση Καλογιάννη για να περάσει αυτά τα μέτρα δεν είχε πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και την βρήκε από τις ψήφους των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κοντά σ ’αυτούς έβαλε το “χεράκι του” και το φασιστικό – αντιδραστικό μόρφωμα”.

Κλείνοντας κάλεσε το λαό της συνοικίας σε πλατιά συσπείρωση στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης μπροστά στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, να εκλεγούν ακόμη περισσότεροι κομμουνιστές και αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα αποτελέσουν στηρίγματα του λαού την επόμενη μέρα.

Στην παρέμβαση του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας Ανδρέας Φώσκολος, ανέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο το ζήτημα της ‘’πράσινης ανάπτυξης’’, ως επιλογής εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, αλλά και τις βαριές συνέπειες που έχει αυτό για το λαό και το περιβάλλον. Επισήμανε ότι ‘’η «κλιματική αλλαγή» είναι μια καραμέλα που ακούμε από τους υπευθύνους αυτής της καταστροφής, δηλαδή κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο, για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος που είναι η λογική κόστους – οφέλους’’.

Παρέμβαση έκανε και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Γιώργος Παζιάνας και εκ νέου υποψήφιος με την Λαϊκή Συσπείρωση, όπου στάθηκε στην υποκρισία των άλλων συνδυασμών, για δήθεν «ανεξάρτητους» που όμως είναι πλήρως εξαρτημένοι από τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία και εξυπηρετούν στο δήμο και την περιφέρεια.

Τέλος στην σύντομη παρέμβασή της η υποψήφια σύμβουλος της 4ης δημοτικής κοινότητας Σμάρω Μπαλασούλη, αναφέρθηκε στην ανάγκη ο λαός της συνοικίας να βγει μπροστά και να μην περιμένει σωτήρες. Να διεκδικήσει από το δήμο και την περιφέρεια όλα τα απαραίτητα έργα για καινούργια σχολεία, και υποδομές, για κατάργηση των τροφείων και των ανταποδοτικών τελών στην προσχολική αγωγή και τον πολιτισμό και την ουσιαστική στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων στη δράση τους, με χρηματοδότηση από το δήμο και το κράτος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω