«Μέρες γιορτινές και η Θεσσαλία παραμένει μέσα στο βούρκο μετά από 7 ολόκληρους μήνες», τόνισε καλεσμένη σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action24, με τους δημοσιογράφους Γ. Παγάνη και Μ. Ηλιοπούλου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη σχολιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Συμπλήρωσε δε ότι «η περιοδεία μου αυτές τις μέρες στις περιοχές της Θεσσαλίας, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στο Βόλο, στην Καρδίτσα, αποκαλύπτει εικόνες αποκαρδιωτικές. Μεγάλη φτώχεια, αστεγία, ένα δύσκολο Πάσχα. Η Θεσσαλία είναι πλημμυρισμένη, οι σεισμοπαθείς μετά από 3 χρόνια εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερς, οι καλλιεργητές δεν σπέρνουν τα χωράφια τους παρότι είναι άνοιξη, η ακρίβεια μαστίζει τη χώρα αλλά και την περιοχή της Θεσσαλίας, που είναι πια “με την πλάτη στον τοίχο και τα μάτια στο Θεό”. Οι αποζημιώσεις δεν έχουν δοθεί, οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει, το πασχαλινό τραπέζι είναι πολύ δύσκολο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι πολίτες».

Αναφορικά με το κύμα ακρίβειας που πλήττει την καθημερινότητα των πολιτών, η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε ότι «υπάρχει το αφήγημα της κυβέρνησης περί της εισαγόμενης ακρίβειας και της εισαγόμενης κρίσης. Κάθε φορά δηλαδή που θέλουμε να βρούμε την αιτία των κακώς κείμενων στη χώρα μας μας παραπέμπουν στο εξωτερικό – είτε στον πόλεμο, είτε στην αστάθεια της αγοράς, στη δύναμη του ευρώ, στα πετρέλαια κλπ. Το αφήγημα όμως αυτό της Κυβέρνησης έχει “γυάλινα πόδια” και γκρεμίζεται γρήγορα. Γιατί στην ευρωζώνη είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια. Στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών είμαστε δεύτεροι σε φτώχεια και σε αγοραστική δύναμη μετά τη Βουλγαρία. Το πρώτο 10μηνο του 2023 είχαμε 626 εκ. ευρώ κέρδη στα σούπερ μάρκετ και πάνω από 4 δις στις τράπεζες. Πλούτισαν οι εταιρίες της ενέργειας ενώ έχουμε αύξηση 42% περίπου των ενοικίων».

Η Βουλευτής Λάρισας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτύχει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Η Κυβέρνηση έριξε “λευκή πετσέτα”. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει στους αγρότες της Θεσσαλίας ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και ότι “ξύνει τον πάτο του βαρελιού”. Το πρόβλημα όμως με την Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό είναι ότι λάθος “βαρέλι ξύνουν”. Αντί να ασχοληθούν με τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών, των δισεκατομμυριούχων τραπεζιτών, επιβαρύνουν μόνιμα τον απλό λαό. Επί 2,5 χρόνια δεν έγιναν έλεγχοι και δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα, με τις μεγάλες εταιρίες να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας επειδή κανείς δεν τους ελέγχει. Η απουσία ελέγχων ακόμα και σε κραυγαλέες περιπτώσεις είναι άλλωστε ένα θέμα που έχει αναδείξει το ΠΑΣΟΚ, με τους κτηνοτρόφους να λένε ότι υπάρχουν μεγάλες βιομηχανίες όπου υπάρχουν παρανομίες και παράνομη ελληνοποίηση γάλακτος και η Κυβέρνηση τις αφήνει ανεξέλεγκτες».

Στη συνέχεια, η Ευαγγελία Λιακούλη σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις σημείωσε ότι «Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, είναι η μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη της μεταπολίτευσης. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Πάνω στο οικοδόμημα του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν όλοι να δημιουργήσουν δήθεν νέες μεταρρυθμίσεις, χωρίς μάλιστα να τα καταφέρνουν. Αυτό το κόμμα, το Κίνημά μας, ένθεν κακείθεν δέχεται έναν διαρκή, ανηλεή πόλεμο. Διότι κανείς δε θέλει να έχει απέναντί του το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θέλει απέναντί της τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη. Θέλει τη lifestyle πολιτική του.. Εμείς λοιπόν, είμαστε εδώ και έχουμε καταγράψει στην πορεία μας και στην ιστορία μας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, την αναμόρφωση της χώρας μας και το ότι την κρατήσαμε στην ευρωζώνη και καταφέραμε να αποτρέψουμε την χρεοκοπία της χώρας Δεν μας φοβίζει τίποτα και είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός και πάλι θα αποφασίσει ότι αυτό που έχει σημασία είναι η φωνή του που πρέπει να επεκτείνεται και να είναι ασυμβίβαστη. Κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ, γιατί το είναι το DNA μας, η δύναμη μας, η ρίζα μας, η σύνδεσή μας με τον ελληνικό λαό».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «Η πολιτική είναι ζήτημα επιλογής – ούτε δυσκολίας, ούτε συνθηκών, ούτε εισαγόμενης δυσκολίας. Βλέπουμε τη νέα γενιά να φεύγει στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον, βλέπουμε ότι τα νέα ζευγάρια δεν ενισχύονται στα πρώτα βήματα της ζωής τους, το καλάθι της νοικοκυράς έγινε «καλαθάκι», μόνο με τα απαραίτητα. Αυτό λοιπόν δεν λέγεται ζωή με αξιοπρέπεια και αυτό είναι και το στοίχημα της πολιτικής. Πρέπει να βρούμε όλους τους τρόπους για να κάνουμε τη ζωή αξιοπρεπή για όλους. Διαφορετικά η ζωή είναι ένα “πουκάμισο αδειανό” και η αγορά αυτορρυθμίζεται όπως συμβαίνει τώρα με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς λοιπόν έχουμε το δικό μας αφήγημα, που είναι να έχουν όλοι μερτικό στην ευτυχία και την αξιοπρέπεια».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω