Με αφορμή την 79η επέτειο από τη νικηφόρα έκβαση του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εκδήλωση μνήμης έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παλιννοστούντων Ποντίων «Ο Πόντος».

«Με απεριόριστο σεβασμό, για άλλη μια χρονιά, είμαστε εδώ για να αποδώσουμε την τιμή στο τέλος του μεγάλου πατριωτικού πολέμου και στην ημέρα κατά του ναζισμού και του φασισμού. Είναι σημαντικό να μην ξεχνούμε την ιστορία, να μην αμελούμε το παρελθόν» τόνισε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη της διοργάνωσης κα Μαγδαληνή Κοτανίδου.

Από πλευράς του ο κ. Στάθης Κατσίδης, πρόεδρος των Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, σημείωσε πως «είναι σημαντικό που ο Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων παραμένει σταθερός στο ραντεβού του. Μας θυμίζει τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». «Αν ξεχάσουμε, θα χαθούμε» συμπήρωσε χαρακτηριστικά.

Η εν λόγω εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, τον Σύλλογο Αργιθεατών Λάρισας και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω