Με ένα απρόοπτο συνεχίζονται οι διακοπές στην Κύθνο για τη Ραφαέλα Ψαρρού, τη σύζυγο του Γιώργου Καράβα. Η nail artist αποκάλυψε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram ότι τσιμπήθηκε από θαλάσσια ανεμώνη στα οπίσθια, με αποτέλεσμα να της δημιουργηθεί ένα μεγάλο εξάνθημα.

«Όταν οι διακοπές σου ξεκινάνε κάπως έτσι ξέρεις ότι σίγουρα θα περάσεις τέλεια. Τι με τσίμπησε; Ανεμώνη» σχολίασε χαρακτηριστικά η Ραφαέλα Ψαρρού.

Δες τη φωτογραφία που ανέβασε η Ραφαέλα Ψαρρού:

Η θαλάσσια ανεμώνη ανήκει στη κατηγορία των ασπόνδυλων ζώων. Τα πλοκάμια της είναι κολλώδη και δηλητηριώδη και δίνουν τη δυνατότητα στο πλάσμα αυτό να αρπάζει και να τρώει όχι μόνο μικροοργανισμούς, αλλά και αρκετά μεγάλα ψάρια, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της ανεμώνης.

Οι περισσότερες θαλάσσιες ανεμώνες έχουν διάμετρο από 1,8 έως 3 εκατοστά, αλλά έχουν γίνει γνωστές και ανεμώνες πιο μικρές με διάμετρο 4 χιλιοστά και μεγαλύτερες με διάμετρο 2 μέτρα. Μπορούν να έχουν πλοκάμια από μερικές δεκάδες έως μερικές εκατοντάδες.

Το στόμα τους είναι στη μέση του δίσκου και περιβάλλεται από τα πλοκάμια, που είναι οπλισμένα με πολλά cnidocytes. Αυτά είναι κύτταρα, που λειτουργούν ως άμυνα, αλλά και ως μέσο για να πιάσουν το θήραμά τους.

Περισσότερα Εδω