Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, παραχώρησε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Στην ατζέντα των θεμάτων, που συζητήθηκαν, κυριάρχησε το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ερωτηθείς για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του δημοσίου Πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη Χώρα μας, σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελείται από 179 άρθρα, που αφορούν τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, την αύξηση της χρηματοδότησης σε αυτή και την αναβάθμιση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, που είναι εθνικής σημασίας. Αντίθετα, μόλις 26 είναι εκείνα που ρυθμίζουν τα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, για το ζήτημα αντισυνταγματικότητας, που έθεσαν εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ο κ. Κέλλας απάντησε με σαφήνεια στον Δημήτρη Οικονόμου:

«Για την συνταγματικότητα ενός νομοσχεδίου δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει μια κοινοβουλευτική Επιτροπή. Η συνταγματικότητα ενός νομοσχεδίου δεν κρίνεται από το πόσοι τάσσονται υπέρ η κατά της συνταγματικότητας. Κρίνεται από τη βαρύτητα και τη βασιμότητα των επιχειρημάτων, που χρησιμοποιούνται. Αφού ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει αν αυτό είναι συνταγματικό ή όχι. Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακοί χειρισμοί της Αντιπολίτευσης».

Ο κ. Κέλλας τόνισε, ακόμα, ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει μια πραγματικότητα, αφού αριθμούμε 50.000 Έλληνες φοιτητές, που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Υπογράμμισε, δε, ότι ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών που καταφεύγουν σε ανώτατες σπουδές στην αλλοδαπή είναι πολλαπλάσιος άλλων χωρών, όπως η

Αγγλία, που «μετρά» αντιστοίχως, μόλις 10.000 φοιτητές που καταφεύγουν στο εξωτερικό, παρόλο που έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα.

Στη συνέχεια η συζήτηση περιεστράφη στο θέμα της ακρίβειας, με τον Λαρισαίο πολιτικό να επισημαίνει:

«Η ακρίβεια αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι τιθασεύεται ο πληθωρισμός. Δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις τιμών. Αντιθέτως, θα υπάρξουν πολλές μειώσεις, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σκρέκας. Περιμένουμε να δούμε και το νομοσχέδιο, που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Τέλος, o κ. Κέλλας, μετά από σχετική παρατήρηση του Άκη Παυλόπουλου για την αυξημένη τιμή του λαδιού, συμφώνησε ότι η τιμή του λαδιού έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Σημείωσε, όμως, ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, λόγω της εξαιρετικά μειωμένης παραγωγής στην Ισπανία, όπου καταστράφηκαν περί το ένα εκατομμύριο στρέμματα ελαιώνες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω