Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, η πιο κατανυκτική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, με τον Επιτάφιο Θρήνο και τα εκπληκτικής ομορφιάς Εγκώμια. Η Μεγάλη Παρασκευή του Πάσχα είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος.

Με κατάνυξη, αλλά με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας θα τελεσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και σε ολόκληρο τον νομό Λάρισας η Ακολουθία των Παθών και της Σταύρωσης του Κυρίου.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στις 10:00, θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Στις 16:00, θα τελέσει την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Νέο Κοιμητήριο της πόλεως και στις 18:30 θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης και το βράδυ θα προεξάρχει της Ακολουθίας της Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Την Κυριακή του Πάσχα, στις 19:00, θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω