Ο Ηλίας Ψινάκης βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27/4 στη θέση της Δέσποινας Βανδή στην κριτική επιτροπή του J2US. Ο πάντα εκρηκτικός και ανατρεπτικός χαρακτήρας του Ηλία Ψινάκη, ήταν σίγουρο ότι θα δυναμίτιζε την ατμόσφαιρα στο μουσικό show, αυτό που δεν περίμενε κανείς όμως, ήταν να τον δούμε να ξεσπά κατά της Μαίρης Συνατσάκη.

Μετά την εμφάνιση του Ίαν Στρατή και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, ο Ηλίας Ψινάκης θέλησε να επισημάνει στον τραγουδιστή ότι πριν τον γνωρίσει στο show δεν τον συμπαθούσε λόγω της συντρόφου του, Μαίρης Συνατσάκη.

«Κύριε Στρατή, δεν σας είχα δει live ποτέ. Είστε καταπληκτικός. Δεν μου ήσασταν συμπαθής γιατί δεν συμπαθώ τη γυναίκα σας, για δικούς μου λόγους από τότε με το #metoo! Είστε καταπληκτικός, έμεινα! Κυρία Αναστασοπούλου είμαι φαν σας. Δεν είναι δίκαιο όλοι να προσπαθούν και να βγαίνετε θεά!» ήταν τα λόγια του Ηλία Ψινάκη.

Ο Ίαν Στρατής επέλεξε να απαντήσει με ένα παγωμένο χαμόγελο ενώ και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έδειξε να ξαφνιάζεται με αυτά που άκουγε.

Αμέσως μετά, οι δυο καλλιτέχνες βρέθηκαν στα backstage του show με την Κατερίνα Στικούδη να παρατηρεί ότι κάτι συμβαίνει, τότε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αντέδρασε λέγοντας,  «Είναι άσχημο να χρησιμοποιούμε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το #MeToo για να μην συμπαθούμε κάποιον» είπε ενώ ο Ίαν Στρατής στεκόταν δίπλα της φανερά αμήχανος.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Νίκος Κοκλώνης θέλοντας να επισημάνει ότι όλοι στέκονται δίπλα θύματα και πως κανείς δεν θα έπρεπε να υποβιβάζει με κανένα τρόπο το κίνημα #metoo, και εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στον Ηλία Ψινάκη. Ο γνωστός μάνατζερ, πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου ξέσπασε κατά της Μαίρης Συνατσάκη. 

 «Κυρία Αναστασοπούλου με ακούτε; Βεβαίως το σέβομαι το metoo και ήμουν από τους πρώτους που στήριζα τις γυναίκες αν ανατρέξετε στην ιστορία. Μιλάω από προσωπική πείρα. Ήμασταν στο X-Factor και κάποια στιγμή κάνω ότι κατεβάζω – συνεννοημένος με την Κατερίνα Λιόλιου- και καλά το σουτιέν και αμέσως την άλλη ημέρα, η σύζυγος του κυρίου Στρατή – δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα – άρχισε ένα metoo κι όλοι με έλεγαν βιαστή. Κι εμένα δε με νοιάζει αυτό, είμαι ψημένος. Όμως η κα Λιόλιου με αυτή την επέμβαση της κυρίας αυτής έχοντας το metoo ως σημαία… Η κυρία Λιόλιου μία εβδομάδα έκλαιγε γιατί όλοι της την είχα πέσει. Το metoo είναι πολύ καλό αλλά ευτελίζεται με μερικούς ανθρώπους που για να πουλήσουν 2 ρουχαλάκια, το εκμεταλλεύονται» είπε ο Ηλίας Ψινάκης.

«Δεν ήταν σαφές. Αν έχουμε διαφορά με κάποιον το λύνουμε επί προσωπικού» είπε εμφανώς ταραγμένη η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με τον Ίαν Στρατή να συμπληρώνει, «Και όχι στην τηλεόραση».

Ποιο ήταν όμως το περιστατικό από το οποίο προκλήθηκε η κόντρα της Μαίρης Συνατσάκη και του Ηλία Ψινάκη;

Το 2022, ο Ηλίας Ψινάκης βρισκόταν – αρχικά ως guest και στη συνέχεια ως μόνιμο μέλος – στην κριτική επιτροπή του X-Factor. Τότε, τα backstage του show παρουσίαζαν η Κατερίνα Λιόλιου με τον Ηλία Μπόγδανο. Σε ένα από τα live, ο Ηλίας Ψινάκης βρέθηκε στα backstage και για “πλάκα” γύρισε την Κατερίνα Λιόλιου πλάτη στην κάμερα και έκανε πως της κατεβάζει το σουτιέν.

Η κίνηση αυτή του μάνατζερ είχε σχολιαστεί αρκετά τότε. Μάλιστα, ένας από τους ανθρώπους που είχαν πάρει θέση απέναντι σε αυτό, ήταν και η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα. 

«Τα “με αγάπη” σχόλια την Χριστίνα Μπόμπα για το τι επιτρέπεται να φοράει τώρα που είναι μάνα, καθώς και τα απολύτως σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες του Ψινάκη σε πανελλαδική μετάδοση είναι όψεις του ίδιου Πατριατρικού νομίσματος που κινεί την κοινωνιούλα μας. Θα φοράμε ό,τι θέλουμε και δεν θα επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώνει τα χέρια τα χέρια του χωρίς συναίνεση. Ευτυχώς δεν είναι πια 1992» είχε γράψει τότε η Μαίρη Συνατσάκη.

Όλα αυτά όμως, ο Ηλίας Ψινάκης φαίνεται ότι δεν τα ξέχασε και γι’ αυτό το βράδυ του Σαββάτου 27/4 βρήκε την ευκαιρία να ξεσπάσει.

Περισσότερα Εδω