Το 13ο Γενικό Λύκειο Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  και το Δήμο Λαρισαίων  διοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Τόσοι άλλοι είμαι εγώ» που θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ. στη  Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και αφορά στις ζωτικές για όλους μας σχέσεις και στην αρμονική συνύπαρξη στις σχολικές μας κοινότητες.

Στην εσπερίδα θα μιλήσουν οι:

  • Χρυσόστομος Σταμούλης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Αλέξης Λάππας, Ψυχίατρος Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας (μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιάτρων και συγγραφέας).
  • Ανδρονίκη Δράγου , Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων

Η εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο σχεδίου δράσης που υλοποιεί κατά το τρέχον σχολικό έτος το 13ο Γενικό Λύκειο Λάρισας με θέμα «Ενωμένοι στη μαθησιακή διαδρομή» και αφορά στην αναγκαιότητα της συνύπαρξης όλων στο σχολικό περιβάλλον και της  ενδυνάμωσης της συνεργασίας σχολείου- οικογένειας.

Ομάδα εκπαιδευτικών του 13ου Γενικού Λυκείου Λάρισας,  αποτελούμενη από τους/τις  Ελένη Πατσούδη Θεολόγο, Κατερίνα Δημινίκου Φιλόλογο, Σταυρούλα Παπαδημητρίου Φιλόλογο, Αποστόλη Μόκα ειδικότητας Πληροφορικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και την Παρασκευή Κουφογιάννη  Δ/ντρια του σχολείου,  και τους  μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης,  μελέτησαν κείμενα των προσκεκλημένων επιστημόνων ομιλητών και συνομίλησαν μαζί τους για τις σχέσεις των ανθρώπων, τη συνύπαρξη και την ανακάλυψη της ομορφιάς του “άλλου”.  Με αφορμή τον προβληματισμό στο συγκεκριμένο θέμα,  οι μαθητές/τριες φιλοτέχνησαν στον τοίχο εισόδου του  σχολείου μία εικαστική δημιουργία,  στην οποία αφού απεικόνισαν τα ατομικά προφίλ τους σε χρωματιστά χαρτιά,  τα τοποθέτησαν με τρόπο που όλα μαζί να εμπεριέχονται σε ένα κοινό πρόσωπο   το οποίο συμβολικά αναπαριστά το πρόσωπο του 13ου Γενικού Λυκείου. Στόχος, η εικαστική δημιουργία να υπενθυμίζει καθημερινά σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας ότι η ύπαρξη του καθενός συνδέεται με τη συνύπαρξη όλων.  Η κοινωνική  και συναισθηματική ωρίμανση στη σχολική ζωή περνά μέσα από τις σχέσεις αλληλεπίδρασης οι οποίες καθορίζουν και αλλάζουν τους εφήβους  μαθητές και μαθήτριες.

Με τη συγκεκριμένη δράση έγινε προσπάθεια να συνδιαμορφωθεί ως κοινός προσανατολισμός και ως κουλτούρα του σχολείου “η ομορφιά του άλλου”,  ώστε τα χαρίσματα και το νοητικό δυναμικό όλων να ενισχύουν πολύπλευρα την πρόοδο της σχολικής κοινότητας.

Το θέμα της εσπερίδας το οποίο θα αναπτύξουν οι έγκριτοι προσκεκλημένοι ομιλητές αγγίζει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία. Στην εσπερίδα το θέμα της συνύπαρξης  και της αποδοχής του “άλλου”  εμβολιάζει το δημιουργικό διάλογο με γόνιμους προβληματισμούς που αποκαλύπτουν και αναδεικνύουν ότι το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι έφηβοι μαθητές και μαθήτριες χτίζουν καθημερινά τον δημόσιο εαυτό τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω