Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας 2024 ,ένα έτος που σηματοδοτείται από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα για τρίτη φορά στην ιστορία τους, στο Παρίσι, φιλοξενεί τις εξης δρασεις :

– Έκθεση φωτογραφίας : « ΑΥΤΕΣ στους Ολυμπιακούς αγώνες» – Εθνικό Αθλητικό Μουσείο Νίκαιας – Γαλλίας

Έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία της παρουσίας των γυναικών στη διαδρομή των ολυμπιακών αγώνων . Η έκθεση ανήκει στο Μουσείο Ολυμπισμού της Νίκαιας – Γαλλία .

Το Εθνικό Αθλητικό Μουσείο παρουσιάζει τη μεγάλη του έκθεση που συνδέεται με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, προσκαλώντας σας να ανακαλύψετε το «Les Elles des Jeux» που σας επιτρέπει να μετρήσετε επιπλέον το εντυπωσιακό μονοπάτι που διανύσατε. 130 χρόνια, από τον εικονικό αποκλεισμό των γυναικών στον αγώνα για ισοτιμία. Η έκθεση αφηγείται αυτή την εξέλιξη, αθλητική και κοινωνική, χωρίς να παραλείπει τίποτα από όσα ειπώθηκαν και έγιναν, όχι μόνο τις πρώτες μέρες αλλά και πιο πρόσφατα. Λογικά λοιπόν επιχειρεί να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες που έπαιξαν κάποιο ρόλο ή απλώς συμβολίζουν αυτή την εξέλιξη.

– Διαδραστικό παιχνίδι « plus haut, plus loin, plus fort…ENSEMBLE»

Ένας «αγώνας δρόμου» από την αρχαία Ολυμπία μέχρι το Παρίσι του 2024, μέσα από μια οπτικό-ακουστική ευαισθητοποίηση, μαθαίνοντας την εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τις μέρες μας. Με τις «Φρύγες» οδηγούς, θα γνωρίσουμε την προέλευση και το νόημα των ολυμπιακών συμβόλων (το μετάλλιο, η σημαία, ο ύμνος, κ.λπ.). Στον τερματισμό, στο Παρίσι, θα συναντήσουμε Έλληνες και Γάλλους πρωταθλητές που θα ακολουθήσουμε σ’ ένα διαδραστικό «παιχνίδι απόδρασης» στα σημαντικότερα μέρη των αγώνων του 2024.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω