Με ιδιαίτερη τιμή τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Θεσσαλών Υγειονομικών, στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου και πλήθους εκπροσώπων της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Παρών στην εκδήλωση και ο βουλευτής του νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος ο οποίος κατά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Στρατιωτικών Υγειονομικών.

Ο Χρήστος Καπετάνος κατά το πέρας της δεήσεως, επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας και προχώρησε στις εξής δηλώσεις:

«Οφείλουμε πολλά σε αυτούς τους ήρωες στρατιωτικούς υγειονομικούς, που η προσφορά τους ήταν μεγάλη τόσο σε καιρούς πολέμου όσο και σε ειρηνικούς, με το σημαντικό έργο που άφησαν πίσω τους.
Η ανέργεση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το 1934, αποτελεί σπουδαίο έργο τόσο για το Ελληνικό Στράτευμα όσο και για το υπόλοιπο έθνος, καθώς διακεκριμένοι γιατροί υπηρέτησαν την πόλη, με το έργο τους να γίνεται ευρέως γνωστό, όπως του αρχίατρου Δημητρίου Παλιούρα.

Οι στρατιωτικοί υγειονομικοί είναι αφανείς ήρωες καθώς χωρίς τη σημαντική συνδρομή τους, κανένας πόλεμος δεν θα είχε κερδηθεί. Όπως άλλωστε ζήσαμε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της πανδημίας το έργο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι με αυταπάρνηση έθεσαν τους εαυτούς τους στην πρώτη γραμμή του πολέμου, στην προσπάθεια να προστατέψουν τους πολίτες που  είχαν ανάγκη.
Ευχαριστούμε όλους τους Στρατιωτικούς Υγειονομικούς της Λάρισας για την προσφορά τους, ανά τους αιώνες, τόσο σε καιρούς πολέμου όσο και σε ειρηνικούς».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω