Διασυρμό… άνευ προηγουμένου γνώρισαν οι πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς, από τους Χιτ στο Μαϊάμι, με 137-95, κάνοντας έτσι την πρώτη τους ήττα στη σεζόν, με οδυνηρό τρόπο.

Ο παραδοσιακά κακός «δαίμονας» του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λειτούργησε για ακόμη μία φορά ευεργετικά εις βάρος του, καθώς κράτησε τον «Greak Freak» στους 15 πόντους, στα 10 ριμπάουντ και στα 3 κλεψίματα σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την τεράστια διαφορά, έπαιξαν και οι δύο νέες απουσίες που είχαν τα «ελάφια» (Χόλιντεϊ, Λόπεζ), αλλά και το «καυτό» ποσοστό του Μαϊάμι από την περιφέρεια (43% 15/35).

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, οι παίκτες του Μάικ Μπούντενχόλζερ έμοιαζαν να τα έχουν… χαμένα! Πιο συγκεκριμένα, σκόραραν μόλις επτά πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά του παιχνιδιού, με την πρώτη περίοδο να λήγει 40-17 υπέρ, φυσικά, των γηπεδούχων.

Από εκεί και έπειτα η διαφορά σταδιακά ανέβαινε, καθώς ότι επιθετικά plays και αν δοκίμαζαν οι Μπακς δεν λειτουργούσαν, ενώ και στην άμυνα έμοιαζαν πλήρως αποσυντονισμένοι. Από την άλλη, η άμυνα των παικτών του Έρικ Σποέλστρα, ήταν το λιγότερο για… σεμινάριο, μη αφήνοντας σχεδόν ούτε ένα σουτ αμαρκάριστο. Στατιστικό που το μαρτυρά αυτό, είναι τα ριμπάουντ (58-38 υπέρ), αλλά και οι πόντου στον αιφνιδιασμό (21-5 υπέρ).

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Τάιλερ Χίρο με 25 πόντους, ο Μπάτλερ σταμάτησε στους 21, ενώ ο Μπαμ Αντεμπάγιο σημείωσε double-double (20 πόντους, 13 ριμπ.)

Στα μοναδικά θετικά για τους πρωταθλητές, καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, που τελείωσε το ματς με 8 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 17 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, με τον ίδιο χρόνο συμμετοχής, είχε 6 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Μαϊάμι Χιτ (Έρικ Σποέλστρα): Χίρο 25, Μπάτλερ 21, Αντεμπάγιο 20, Ντέντμον 13, Ρόμπινσον 8, Τάκερ 8, Γιούρτσεβεν 8, Μόρις 7, Βίνσεντ 7,  Λάουρι 5, Μάρτιν 5, Στρους 5, Οκπάλα 3, Γκάρετ

Μιλγουόκι Μπακς (Μάικ Μπούντενχολζερ): Γ. Αντετοκούνμπο 15, Άλεν 14, Μαμουκελασβίλι 12, Νουόρα 11, Μίντλετον 10, Χιλ 8, Καλαϊτζάκης 8, Θ. Αντετοκούνμπο 6, Κόνατον 6, Ρόμπινσον 5

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Περισσότερα Εδω