Δελτίο τύπου

Όλοι έχουμε αντιληφθεί την αδράνεια, ολιγωρία καιάρνηση(;) του κ.Τζούμα να αναλάβει δράση για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νησί μας. Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι σε όλη την Ελλάδα το δίκτυο των υδατοδρομίων επεκτείνεται. Ως γνωστόν, στο θέμα των υδροπλάνων έχουν προχωρήσει και τα γειτονικά μας νησιά. Συγκεκριμένα, η Σκύρος βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής, ενώ η Σκόπελος και η Αλόννησος είναιστις τελικές διαδικασίες.

Η ανάληψη πρωτοβουλίας και δράσης από εμάς θεωρήθηκε επιβεβλημένη. Έτσι, ζητήσαμε τη βοήθεια του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Σκιάθου Λευτέρη Βιολέττα, Διευθυντικού πλέον Στελέχους εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Αθήνα, ο οποίοςδιατίθεται πάντοτε να χρησιμοποιεί τις γνωριμίες και τις γνώσεις του για το καλό του νησιού. Ο ίδιος ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να μας φέρει σε άμεση επαφή με τον κ. Χαραλάμπους, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείαςHELLENICSEAPLANES, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσει στη Σκιάθο στον τομέα αυτό, και κατάφερε έτσι να επαναφέρει το ζήτημα της ένταξης της Σκιάθου στον Γενικό Σχεδιασμό Υδατοδρομίων, το οποίο είχε χαθεί εξαιτίας της αδράνειας του κ. Τζούμα. Συστάθηκε λοιπόν τριμελής αντιπροσωπεία με την έγκριση των δύο παρατάξεων, «Σκιάθος Ενωμένη» και «Νέοι Ορίζοντες για τη Σκιάθο», αποτελούμενη από τους Αναστασία Φιλαρέτου, Κατερίνα Νικολάου και Νίκο Γιαμαρέλο. Η συνάντηση με τον κ.Χαραλάμπουςπραγματοποιήθηκε σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2021, στις 12:30 στο γραφείο του κ. Βιολέττα, όπου συζητήθηκαν όλες οι οικονομικοκοινωνικές παράμετροι από τη δρομολόγηση των υδροπλάνων στη Σκιάθο καθώς και τα τεράστια οφέλη για τον τουρισμό. Η τριμελής αντιπροσωπεία εξάλλου προσπάθησε να εξηγήσει στον κ. Χαραλάμπους τους πιθανούς (και ακατανόητους)λόγους για τους οποίους δεν «ενεργοποιήθηκε» μέχρι τώρα ο κ. Τζούμας-σε αντίθεση με όλους τους άλλους Δημάρχους-καθώς και να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η κοινωνία της Σκιάθου θα στηρίξει την κίνηση αυτή, όπως φυσικά και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία διαθέτουν οι δύο παρατάξεις που ανέλαβαν την πρωτοβουλία.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση για τη δημιουργία υδατοδρομίου είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιοαρχικά από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μάκη Κουκουλάκη, ενώ έχει ενταχθεί ήδη με πρόταση των δύο παρατάξεών μας (και μόνο) στο Στρατηγικό Σχεδιασμότου Δήμου Σκιάθου.

Η πρόταση με όλα τα τεχνικά στοιχεία και σε πλήρη ανάλυση θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις δύο παρατάξεις

Περισσότερα Εδω