Το ζήτημα της διάσωσης της οικίας Καπετάνου στο κέντρο της Λάρισας απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Το θέμα έθεσε επί τάπητος εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος ζήτησε να  να υπάρξει ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για τη μη κατεδάφιση του ιστορικού κτιρίου και να επανεξεταστεί ο φάκελος για το οίκημα, καθώς υπάρχει περιθώριο δύο μηνών από την έκδοση της απόφασης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιώργος Σούλτης συμφώνησε να γίνει προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν και άλλα ιστορικά κτίρια στη Λάρισα που δεν έχουν κριθεί διατηρητέα, ενώ ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κ. Ντίνος Διαμάντος μίλησε για έλλειψη κεντρικής και ολιστικής πολιτικής από την Πολιτεία για τον αρχιτεκτονικό πλούτο των πόλεων, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος Λαρισαίων σε συνέργεια με τους φορείς και ενεργούς πολίτες της πόλης, ΤΕΕ – Σύλλογο Αρχιτεκτόνων – Φωτοθήκη Λάρισας ανέδειξε επικαιροποιημένα το ζήτημα αυτό και ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Μαβίδης ανέφερε πως ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην εξαγορά του, καθώς το κτίριο δεν έχει κριθεί διατηρητέο, οπότε αυτό αποτελεί “αγκάθι” στις όποιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, ενώ το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κεντρικής – Δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιάννης Παναγιώτου που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, τόνισε πως πρέπει να διεκδικηθεί κρατικός προϋπολογισμός και να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός για τη διάσωση αυτών των κτιρίων.

Ωστόσο αποτέλεσμα δεν υπήρξε από τη διαβούλευση και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος πρότεινε το ζήτημα αυτό να απασχολήσει επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να βγει μια συγκροτημένη απόφαση για τη δράση που θα αναλάβει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάσωση της οικίας Καπετάνου

Θ.Τ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω