Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 22865/12.04.2021 που είναι σε ισχύ, δεν αλλάζει κάτι ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στον Βόλο. Αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν με τη διαδικασία του Click Inside και Click Away.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, οι αλλαγές που επιφέρει η ένταξη της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο» δεν επηρεάζουν τη λειτουργία των καταστημάτων που συνεχίζουν να λειτουργούν όπως και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο):

Η λειτουργία του λιανεμπορίου συνεχίζει να γίνεται με τη χρήση ειδικού κωδικού στο 13032 ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πώληση εκτός καταστήματος μέσω click away εντός καταστήματος με click in shop. Επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

– Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops in a shop).

– Αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, εξαιρούμενων των φαρμακείων και των super market, τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές

Περισσότερα Εδω