Τα Βλαχοχώρια των Γρεβενών, που τίμησαν τη δεύτερη μέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου, επισκέφθηκε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμμετείχε στην πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Σαμαρίνας, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών, κ. Δαυίδ. Μετά το πέρας της ακολουθίας χόρεψε με τους Σαμαριναίους τον παραδοσιακό «Τσιάτσιο» στην πλατεία του χωριού και, στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Αβδέλλα, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις και συνομίλησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Ο Χρήστος Κέλλας, αναχωρώντας για τη Λάρισα, δήλωσε:

«Οι Βλάχοι της Πίνδου και της Δυτικής Μακεδονίας τιμούν, σήμερα, για δεύτερη συνεχή μέρα, τη Μεγάλη Παναγιά, τη Μητέρα του Χριστού κι όλου του χριστιανικού κόσμου. Συμμετέχοντας στους εορτασμούς στη Σαμαρίνα και την Αβδέλλα, είχα τη χαρά να ανταμώσω με πολλούς συντοπίτες μας.

Για τον ελληνικό λαό, ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί το Πάσχα του καλοκαιριού, το οποίο γιορτάζουμε φέτος απαλλαγμένοι από το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και έχοντας περισσότερη αισιοδοξία για το αύριο.

Με ενότητα, πίστη στις δυνάμεις του λαού μας και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του ελληνικού κράτους, πορευόμαστε αταλάντευτα μπροστά, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και τη γεωπολιτική επιρροή της χώρας μας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες κι όλους τους Έλληνες!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω