Οι μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρουσίασαν την Τρίτη 14/6/2022 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας τις δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning «Ένας για όλους κι όλοι για έναν» με θέμα την αποδοχή του άλλου, του διαφορετικού, εστιάζοντας στα άτομα με αναπηρίες. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου Κύπρου, το Δημοτικό Σχολείο Χάλκης Λάρισας και τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Άργους «Αυτενεργώ».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος από τη συντονίστρια της εκδήλωσης, κα Στεργιούλη Κατερίνα.

Το βιβλίο της αείμνηστης Γιώτας Φώτου « Ο ξεχωριστός Αργύριος Νατ» αποτέλεσε την αφορμή για την επιλογή του θέματος του, γι’ αυτό και παρουσιάστηκε δραματοποιημένο από τους μαθητές της Γ τάξης, μεταφέροντας το μήνυμα του σεβασμού των άλλων , που μπορεί να είναι ιδιαίτεροι και ξεχωριστοί. Υπεύθυνες δασκάλες: Παγώνα Μόκα, Χρυσομάλλου Μαρία.

Πρωτότυπο ήταν και το δραματοποιημένο απόσπασμα από το δίγλωσσο συνεργατικό παραμύθι «Οι σωματοφύλακες της Φιλιούπολης» -ένα από τα προϊόντα του προγράμματος- που παρουσίασαν οι μαθητές της Ε τάξης σε συνεργασία με τη δασκάλα τους Κατερίνα Στεργιούλη.

Το «Ασχημόπαπο»-διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού-δραματοποιήθηκε από τους μαθητές της Α΄ τάξης στοχεύοντας στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων, ενώ το τραγούδι «Τα επτά ποτάμια» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη που αναφέρεται στη συνεργασία, παρουσιάστηκε από τους μαθητές της Β’ τάξης.

Η Δ΄ τάξη δραματοποίησε ένα μικρό κείμενο που αναφέρεται στη «διαφορετικότητα στην τάξη» στην αγγλική γλώσσα και η Στ τάξη τραγούδησε μαζί με την Ε τάξη το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της γης» στη νοηματική γλώσσα, καθώς και τραγούδια με στίχους προσαρμοσμένους σε γνωστές μελωδίες υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κας Έλενας Μαντζιαφού.

Τα σκηνικά επιμελήθηκε η εικαστικός κα Σεϊτάνη Ζωή .Τα δρώμενα της Α΄ και Β΄ τάξης οργάνωσε η θεατρολόγος κα Σταυροθεοδώρου Ευθυμία σε συνεργασία με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς των τάξεων, κα Νταφούλη Ευδοκία και Ευαγγέλου Κων/να. Το δρώμενο στην αγγλική γλώσσα συντόνισε η καθηγήτρια Αγγλικών κα Κολοκυθοπούλου Μαρία σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό, κα Τσαμούδαλη Ζωή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου νομού Λάρισας κα Παπακωνσταντίνου Μαρία, η Διευθύντρια του σχολείου κα Μποντικούλη Ευανθία, η Αντιπρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κυρία Ποιμενίδου Ευδοκία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κα Άντα Καζαντζή-Κακαέ, οι οποίες ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς για την συνεργασία και την προσφορά τους και ευχήθηκαν σε όλους ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω