Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα προχώρησαν σήμερα Πέμπτη οι γιατροί όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της 5ης ΥΠΕ, ενώ παράλληλα διαδήλωσαν  έξω από τα γραφεία της ΥΠΕ, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και την καθυστερημένη καταβολή τους, σε περίπτωση πληρωμής.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νταφούλης, τόνισε: «Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι άθλιες στα Κ.Υ. Φαρσάλων και Τυρνάβου, το πάτωμα έχει… σηκωθεί, ενώ το Υπουργείο υποστηρίζει ότι όλα είναι εντάξει. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν έχει ανοίξει η νέα πτέρυγα και δεν έχει γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση, Το δε ασανσέρ είναι συνέχεια εκτός λειτουργίας κι έρχεται συνέχεια τεχνικός. Επίσης, έχουν καθυστερήσει να πληρωθούν οι εφημερίες στα Κέντρα Υγείας, είναι κοροϊδία να πληρώνονται οι εφημερίες του Ιανουαρίου το Πάσχα. Το κονδύλι για τις εφημερίες δεν επαρκεί».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Ν. Νταφούλη:

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των Ενώσεων συναντήθηκαν αμέσως μετά την παράσταση διαμαρτυρίας με τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ  κ. Σταύρο Παπαγεωργίου προκειμένου να κοινοποιήσουν τα αιτήματά τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι γιατροί, ζητούν μεταξύ άλλων:

  • Άμεση αποπληρωμή των τακτικών εφημεριών των Γιατρών των Κέντρων Υγείας.
  • Αύξηση του κονδυλίου για τις εφημερίες σύμφωνα με τις ανάγκες.
  • Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, τον  Ιούνιο είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε επίσχεση εργασίας.
  • Άμεση αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών των Νοσοκομείων και των ΚΥ της 5ης ΥΠΕ
  • Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις των Γιατρών των Κέντρων Υγείας στις Σποράδες και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.
  • Να προκηρυχθούν οι χιλιάδες κενές θέσεις σε Ιατρικό και λοιπό προσωπικό στην 5η ΥΠΕ.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

ΕΙΝΚΥΛ (Λάρισα)

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω