Με αφορμή την συμπλήρωση του ενός αιώνα από τον ξεριζωμό της ελληνικής παρουσίας στη Μικρά Ασία, παρουσιάστηκε απόψε το βράδυ της Παρασκευής στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας η θεματική παράσταση “Αγκαλιάζοντας τη γη της Μικράς Ασίας” από το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας και σε συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Μία παράσταση γεμάτη ένταση και συγκινησιακή φόρτιση που προβλημάτισε, δίδαξε, συνάρπασε και δόνησε τη συνείδηση του θεατή. Μία παράσταση, φόρος τιμής στη Μικρασιατική παράδοση, στο δράμα της καταστροφής του 1922 και στην αναγέννηση στον ελλαδικό χώρο. Μια παράσταση με εξαιρετικούς μουσικούς και βέβαια με τη έμπειρη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων.

Στόχος της παράστασης είναι να παραμείνει ζωντανή η ανάμνηση και να διατηρηθεί με κάθε λεπτομέρεια η προσφυγική εμπειρία στη μνήμη. Το δράμα, που συγκλόνισε βαθιά την ελληνική ψυχή, είναι αποτυπωμένο στη λαϊκή παράδοση της Μικράς Ασίας. Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι αποτυπώνουν τη ζωή στις αλησμόνητες πατρίδες, την Καταστροφή του 1922, τον βίαιο εκτοπισμό, το αίσθημα της απώλειας, της νοσταλγίας και την προσφυγιά.

Η παράσταση “Αγκαλιάζοντας τη γη της Μικράς Ασίας” υπήρξε προϊόν έρευνας, μελέτης και σκηνικής παρουσίασης του Δημήτρη Τσιπλακούλη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παράσταση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω