Τις πόρτες της άνοιξε σήμερα η μεγαλύτερη μυθολογική θεματική έκθεση που έγινε ποτέ. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ελληνική αρχαιότητα το οποίο ξεκίνησε σήμερα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαρτίου 2023.

Ο Όλυμπος με τους 12 Θεούς του βρήκε για μερικούς μήνες νέο σπίτι και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν το μεγαλείο της ελληνικής  μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο.

Στόχος της έκθεσης αυτής είναι να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν οι μύθοι του Δωδεκάθεου, αλλά και την αρχαία ελληνική γνώση και σοφία.

Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη ενώ σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δανείζουν τη φωνή τους στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου.

Πιο αναλυτικά: Δίας (Αιμίλιος Χειλάκης), Ήρα (Μαρία Σολωμού), Δήμητρα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), Αθηνά (Κατερίνα Λέχου), Αφροδίτη (Μαρία Ναυπλιώτου), Απόλλων (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άρτεμις (Νάντια Μπουλέ), Ερμής (Θανάσης Βισκαδουράκης), Άρης (Νίκος Βουρλιώτης), Ποσειδώνας (Γιάννης Στάνκογλου), Εστία (Αθηνά Μαξίμου) και Ήφαιστος (Δημήτρης Πιατάς).

O Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης και κατέγραψε εκπροσώπους του θεάτρου που έδωσαν το παρών αλλά και μερικά από τα εκθέματα.

Κώστας Αποστολάκης, Αιμίλιος Χειλάκης, Αιμιλιανός Σταματάκη

Γιάννης Στάνκογλου

Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Βισκαδουράκης

Μαρία Σολωμού, Μέμος Μπεγνής

Ντόρα Μακρυγιάννη

Η Ζέτα Δούκα με την κόρη της

Δήμητρα Στογιάννη

Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Περισσότερα Εδω