Στα εγκαίνια του νέου Οικοτροφείου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, παρευρέθηκε την Κυριακή 25η Σεπτεμβρίου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

« Με τη μέριμνα της αγίας ημών Εκκλησίας και τους κόπους του Μητροπολίτη μας και των συνεργατών του Πατέρων, σήμερα έχουμε την ευλογία να παριστάμεθα στα εγκαίνια του νέου Οικοτροφείου.

Είναι αναμφίβολα αξιοθαύμαστη η πρωτοβουλία σας, να ανοίξετε μια μεγάλη ζεστή Αγκαλιά, για να κουρνιάσουν οι ψυχές που χρήζουν στέγασης και κάλυψης των καθημερινών βιοτικών τους αναγκών και μάλιστα φοιτήτριες οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν εξαιτίας της οικονομικής τους κατάστασης .

Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, που τα κύματα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης χτυπούν τις ζωές των αδελφών μας, η Ιερά Μητρόπολη τους παρέχει ένα απάνεμο και ανέφελο λιμάνι.

Πρόκειται αναντίρρητα για αξιέπαινο και θεάρεστο έργο, που μετουσιώνει σε πράξη τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού για μια κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, υπομιμνήσκοντας τη ρήση του Θεανθρώπου «πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν και με φιλοξενήσατε».

Είμαι βεβαία ότι μέσα σε αυτή τη ζεστή φωλιά θα γαλουχηθούν με στοργή αξιόλογες προσωπικότητες, με κοινωνικές δεξιότητες, με ενσυναίσθηση και σεβασμό στο συνάνθρωπο, με ευγενείς αρχές και αξίες, τις οποίες με τη σειρά τους, όταν ανοίξουν τα φτερά τους και πετάξουν ψηλά, θα μεταλαμπαδεύσουν στις δικές τους φωλιές.

Η σημερινή παρουσία μου εδώ, αποτελεί ιδανική ευκαιρία να επιβεβαιώσω, για μια ακόμα φορά, πως παραμένω συνοδοιπόρος στην επίτευξη όλων των στόχων που ωφελούν τον τόπο μας, πρόθυμη ανά πάσα στιγμή να συμβάλω αγόγγυστα, τόσο δια του θεσμικού μου ρόλου στο Κοινοβούλιο όσο και ως μια απλή εθελόντρια».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω