«Οι διατάξεις για τη στελέχωση του νέου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ) που συστήνεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος πιστεύω ότι πρέπει να τύχουν βελτιώσεων κατά τη συζήτησή του στην Βουλή. Θεωρώ εύλογα τα εργασιακά θέματα που μου έθεσαν οι εργαζόμενοι των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) Θεσσαλίας, ώστε να μην υπάρχουν στον νέο φορέα υπάλληλοι δύο ταχυτήτων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με εκπρόσωπους των εργαζομένων στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων της Θεσσαλίας για θέματα που αφορούν τους υπαλλήλους που θα «απορροφήσει» ο νέος φορέας που θα διαχειρίζεται τα ύδατα στη Θεσσαλία, ο ΟΔΥΘ.

Όπως εξήγησαν στον Θεσσαλό πολιτικό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι προβλέψεις, στο υπό συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την μεταφορά των υπαλλήλων των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ στον ΟΔΥΘ δεν τους ικανοποιούν, καθώς δημιουργούν εργασιακές ανισότητες. Επιπροσθέτως, επεσήμαναν ότι αποτελούν προσωπικό με εμπειρία στη διοίκηση, αλλά και στο πεδίο, στα εγγειοβελτιωτικά έργα, γεγονός ουσιαστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία και την ανταποδοτικότητα του νέου φορέα. Υπό αυτό το πρίσμα, ζήτησαν να υπάρξουν βελτιώσεις ώστε, αφενός να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία και η μισθολογική τους κατάσταση και αφετέρου να έχουν το δικαίωμα σε περίπτωση λύσης ή κατάργησης του ΟΔΥΘ, να μετακινηθούν σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και σημείωσε ότι σκοπός της πρόσφατης παρέμβασής του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Χρήστο Μπουκώρο ήταν να μπορούν οι φορείς της Θεσσαλίας να έχουν λόγο, να θίξουν τα ζητήματα που τους αφορούν και να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους οι ίδιοι στη Βουλή.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους των εργαζόμενων των ΟΕΒ ήταν ο διευθυντής του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βαρδούλης και οι υπάλληλοι κ.κ. Σωκράτης Χρυσόμαλλος και Ντίνα Μερτζανίδου, που ευχαρίστησαν τον κυβερνητικό βουλευτή για την παρέμβασή του προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους στη Βουλή, και κυρίως για την συμπαράστασή του στα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω