“Ο πόλεμος φέρνει καταστροφή, θάνατο και προσφυγιά. Όχι στον πόλεμο” λέει η δημοτική παράταξη ΣυνΠολιτεία καταθέτοντας ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Για άλλη μια φορά στην Ευρώπη έχουμε διεξαγωγή μιας ένοπλης σύρραξης που οδηγεί σε καταστροφή, θάνατο και προσφυγιά.Ο πόλεμος εντάσσεται στον ανταγωνισμό για την κυριαρχία πάνω στα ενεργειακά αποθέματα, στα δίκτυα μεταφοράς τους, σε σχέδια γεωστρατηγικών ανακατατάξεων.Ο πόλεμος αλλάζει τον κόσμο. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα, πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός, να αποχωρήσει η Ρωσία από τηνΟυκρανία και να επανέλθουμε στον δρόμο της διπλωματίας.Ο κίνδυνος μιας γενικότερης σύρραξης είναι υπαρκτός. Γι αυτό η ανάπτυξη ενός ισχυρού αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, να γίνει τώρα.Ο λαός της Ουκρανίας δεν πρέπει να ζήσει το δράμα που έζησαν οι λαοί στην Κύπρο, στο Βελιγράδι, στο Ιράκ,στη Συρία και αλλού.

Οι πολίτες του Δήμου Τυρνάβου ζητάμε: * Τα Ρωσικά στρατεύματα να σταματήσουν τώρα την εισβολή και να αποχωρήσουν από την   Ουκρανία. * Την μείωση των εξοπλιστικών δαπανών και τελικά την διάλυση των στρατιωτικών συνασπισμών. * Να σταματήσει αμέσως η Ελληνική εμπλοκή και συμμετοχή στον πόλεμο. * Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού. * Ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. * Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω